Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost

Projekt „Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost“ sufinanciran je Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kroz poziv „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije“. Nositelj projekta je Kulturna udruga Kreativa Edukativa Aktiva KrEdA, a partneri projekta su: Općina Suhopolje i Osnovna škola Suhopolje. Vrijednost projekta je 502.119,95kn. Trajanje projekta je 24 mjeseca.

Opći cilj projekta je podizanje svijesti stanovništva o održivom razvoju kroz partnerstva organizacija civilnog društva, škola i lokalne zajednice s ciljem poticanja i planiranja održivog razvoja, zaštite okoliša, održive zajednice, odgovorne potrošnje energije, očuvanje kulturne i tradicijske baštine.

Projekt „Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost“ pružit će stanovnicima informacije i omogućiti konkretne akcije u svrhu ostvarivanja održivog razvoja lokalne zajednice. Kako bi projektom osigurali održivost održivog razvoja oblikovat će se i provoditi Program izobrazbe za održivi razvoj za učitelje i učenike (osnovnih i srednjih škola) koji će usvojenim znanjem moći nastaviti razvijati održivi razvoj na lokalnoj razini. Specifičnije će se projekt pozabaviti sa temama: partnerstvo s ciljem poticanja i planiranja održivog razvoja, zaštita okoliša, održiva zajednica odgovorna potrošnja energije, očuvanje kulturne i tradicijske baštine.

Konkretni rezultati:

  • Posađena dva drvoreda,
  • Izrađen Program izobrazbe za održivi razvoj za učitelje i učenike
  • Adaptirana vanjska učionica „zelene učionice“ kod Osnovne škole Suhopolje,
  • Uhodan rad Povjerenstva za održivi razvoj,
  • Lego maketa crkve sv. Terezije Avilske u Suhopolju
  • „Omamina kuharica – Orah“
  • Nova manifestacija „Dani Oraha“

Facebook stranica projekta:

https://www.facebook.com/Sinergija-tradicije-i-ba%C5%A1tine-za-odr%C5%BEivu-zelenu-budu%C4%87nost-104959127525602/?modal=admin_todo_tour

Kontakt:

Voditeljica projekta: Natalija Kožić Lukačević
Mob: 097 632 8708
E-mail: sinergijasuhopolje@gmail.com

Koordinatorica projekta: Matea Marek
Mob: 097 632 8708
E-mail: sinergijasuhopolje@gmail.com