Zaželi u Suhopolju – faza II

Općina Suhopolje prijavila je projekt „Zaželi u Suhopolju- faza II“ u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Odobrena sredstva za provedbu projekta su 1.377.150,00 kuna, dok je predviđeno razdoblje provedbe projekta 13 mjeseci. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u punom iznosu. Na području općine Suhopolje broj nezaposlenih žena te starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u stalnom je porastu. Projektom „Zaželi u Suhopolju – faza II“ želimo povećati konkurentnost žena na tržištu rada kroz njihovo zapošljavanje i dodatno obrazovanje/osposobljavanje.

Petnaest zaposlenih žena će pružati usluge podrške i potpore za 120 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području općine Suhopolje što će značajno povećati kvalitetu njihova života. Svrha projekta je povećati mogućnost pristupa zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina te poboljšati kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Općine Suhopolje. Radom s krajnjim korisnicima razvit će se i dodatna empatija za osobe kojima je potrebna pomoć u lokalnoj zajednici, stoga postoji mogućnost i za motivacijom pojedinih osoba na volontiranje što će ojačati civilno društvo i njegovu aktivnu participaciju u lokalnoj zajednici.

CILJEVI PROJEKTA

1. podići kvalitetu života socijalno najugroženijem žiteljima općine Suhopolje
2. povećati konkurentnost na tržištu rada žena starijih od 50 godina

OPIS POSLOVA ZAPOSLENIH 10 ŽENA

• pomoć u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova (čišćenje, brisanje i pranje pojedinih kućnih prostorija, aparata, odjeće i obuće, pribora),
• pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika,
• podrška korisnicima kroz razgovor i druženje, te uključivanje u društvo,
• pomoć korisniku pri odlasku liječniku opće prakse, odlasku u ljekarnu, odlasku na razne specijalističke preglede, fizikalne terapije, odlasku u kupovinu, banku, poštu i sl.,
• ostale poslovi koje zahtijevaju korisnici uz osobni pristanak. Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za najmanje šest krajnjih korisnika. Za žene uključene u projektne aktivnosti biti će omogućeno povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje kako nbi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

Edukacija će biti obavezna i besplatna za žene zaposlene kroz program.

Za dodatne informacije obratite se Upravnom odjelu za financije, računovodstvo, društvene djelatnosti i EU fondove Općine Suhopolje.