Ponosni na Domovinski rat

U znak sjećanja na stradanja u Domovinskom ratu te žrtvu Vukovara, za učenike osmih razreda Osnovne škole Suhopolje, organizirano je edukativno predavanje Ponosni na Domovinski rat.

O Domovinskom ratu, važnosti, značenju i naslijeđu Domovinskoga rata govorili su umirovljeni časnici Hrvatske vojske: pukovnik Marijan Brlek – zapovijednik 1. bojne 127. brigade Hrvatske vojske te obnašatelj brojnih značajnih i odgovornih dužnosti u Hrvatskoj vojsci, bojnik Davor Špoljarić – predsjednik Hrvatskoga časničkoga zbora Grada Virovitice te natporučnik Tomislav Kolec.

Učenici su usvojili faktografska saznanja, važne i cjelovite informacije o tijeku Domovinskoga rata, o povijesnim događajima koji su se odvijali ratom zahvaćenom Virovitičko – podravskom županijom te otporu, snazi i hrabrosti hrvatskih branitelja.

Domovinski je rat dokaz odlučnosti i požrtvovnosti hrvatskoga čovjeka za očuvanje svoga doma i svoje domovine. Ovim predavanjem učenici i učitelji naše škole odali su počast svim poginulima u obrani domovine.