Priopćenje za medije vezano za projekt “Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Suhopolje”

Općina Suhopolje na konferenciji za medije predstavila je pripremu i daljnji tijek provedbe projekta “Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Suhopolje” ukupne vrijednosti u iznosu od 2.457.136,55 kuna.

Za projekt “Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Suhopolje”, Općini Suhopolje odobreno je 85% sufinanciranja iz Kohezijskog fonda u iznosu od 2.088.565,68 kuna, 13,5% sufinanciranja iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 331.713,83 kuna, te će Općina Suhopolje sudjelovati sa svega 36.857,04 kuna (1,5%). Uspostavom reciklažnog dvorišta unaprijediti će se odvojeno prikupljanje otpada na području općine Suhopolje i obližnjih jedinica lokalne samouprave koje nemaju potrebnu infrastrukturu. Također, kroz brojne promidžbene aktivnosti informirati će se stanovništvo općine Suhopolje o prednostima reciklaže po okolišu, njegovu zaštitu i očuvanje, a predviđenim informativno-obrazovnim aktivnostima educirati će se šira javnost.

Lokacija izgradnje reciklažnog dvorišta nalazi se u naselju Pčelić, iza novo izgrađenog društvenog doma. Površina reciklažnog dvorišta iznosit će 1.808 m2, te će biti ograđena ogradom i okružena zelenilom. Unutra reciklažnog dvorišta predviđena su tri parkirna mjesta, višenamjenska nadstrešnica, prostor za osoblje i spremnici za odlaganje otpada određeni prema Pravilniku o gospodarenju otpadom. Putem otvorenog postupka javne nabave Općina Suhopolje odabrala je izvođača radova tvrtku BRANA d.o.o. iz Virovitice.

Projekt su predstavili načelnik Općine Suhopolje g. Siniša Horvat i viša stručna suradnica za poljoprivredu i projekte EU Općine Suhopolje gđa. Ivona Bišćan.