Suhopoljčani ponovno pokazali da imaju veliko srce

Vladala je nezapamćena gužva. Zaista, u Hrvatskom domu Suhopolje bilo je kao u jednom od sabirnih centara. Mještani, gospodarstvenici, privrednici, svi su se odazvali humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za stradalo stanovništvo u Slavoniji. Donosila se hrana, voda, odjeća, obuća, higijenske potrepštine za djecu i odrasle, sredstva za dezinfekciju. Nakon petodnevne akcije, Općina Suhopolje, zahvaljujući tvrtci Švarc d.o.o. organizirala je prijevoz prikupljene pomoći u Vukovar. Tako su se u subotu, 24. svibnja, načelnik Marijan Brlek sa suradnicima i volonterima, članovima Kulturno umjetničke udruge Suhopolje uputili ka odredištu. Sva prikupljena pomoć isporučena je u prostorije UHVIDR-e u Vukovaru, a namijenjena je osobama iseljenima sa poplavljenih područja Vukovarsko – srijemske županije, a privremeno smještenima u udomiteljskim obiteljima, privatnim kućama i stanovima na području grada Vukovara i njegove okolice. Humanitarna pomoć će se podijeliti obiteljima prema evidenciji ažuriranoj dana 22. svibnja 2014. godine.

Da je prikupljena pomoć doista otpremljena u “prave” ruke, govori poruka jedne od volonterki iz Vukovara, inače članice Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara: “Danas su nas ugodno iznenadili načelnik Općine Suhopolje i neumorne mlade ženice i mladić koji su pomoć prikupili u malom podravskom selu. Dopremili su ogromnu donaciju potrepština za naše Slavonce. VELIKA IM HVALA! Istu ćemo prema potrebama i evidenciji početi dijeliti od ponedjeljka jer nam je danas dan bio prekratak, a i naš smo prostor morali malo “pospremiti” jer smo “uzurpirali” biračko mjesto.”.

Prema riječima načelnika Marijana Brleka, ovo je samo prvi dio pomoći, jer, kako se očekuje akcija će biti nastavljena, o čemu će Suhopoljčani, ljudi velikog srca, biti pravovremeno obaviješteni. Također, načelnik ovim putem zahvaljuje svima koji su se odazvali akciji te na taj način istakli veliki senzibilitet, veliki angažman i jedinstvo Suhopoljčana u pružanju pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Pogledajte fotogaleriju. Uskoro više…