U Suhopolju održana prva u nizu edukacija u sklopu projekta “Talenti su moj temeljni kapital!”

U Suhopolju je proteklog vikenda održana prva u nizu edukacija polaznika projekta ‘Talenti su moj temeljni kapital!’. Podsjetimo, riječ je o projektu financiranom od strane Europske Unije, koji Općina Suhopolje provodi u partnerstvu s trima udrugama: Kulturna udruga KrEdA u Suhopolju, Udruga Put do uspjeha u Zagrebu i Svjetski savez mladih u Osijeku.

Od ukupnog broja polaznika projekta, jedna je trećina njih okupljena upravo u Suhopolju, a tijekom 24 mjeseca proći će brojne edukacije u cilju osnaživanja za pristup tržištu rada i / ili samozapošljavanju te u konačnici i verificirani obrazovni program koji će im biti upisan u e-radnu knjižicu.

Foto: A. Fosić

Projekt je započet dvodnevnom edukacijom Edukator ID koju su proveli stručni i profesionalni edukatori ljudskih potencijala. Cilj ove edukacije bio je da polaznici sami otkriju vlastiti potencijal, snage i talente te prihvate svoju jedinstvenost i autentičnost.

– Smatramo da je prva edukacija bila u potpunosti uspješna, a reakcije polaznika su iznimno pozitivne. Uvijek je zahtjevno započeti s radom na sebi, a polaznici našeg projekta to su odradili izrazito hrabro. Cilj je bio da se na početku posvete isključivo sebi, otkriju svoje snage i interese, a to će znanje u budućnosti nadograditi i na tim temeljima razvijati vještine za zapošljavanje ili razvoj neke svoje poduzetničke ideje. Vjerujem u svakog od njih i veselim se budućim susretima i novim edukacijama – rekla je voditeljica projekta, Anja Fosić.

Nastavak aktivnosti ovog projekta polaznicima će donijeti edukacije o dizajniranju vlastite karijere, motivaciji, samomotivaciji, poduzetništvu i marketingu. Nakon osnaživanja i stjecanja ovih znanja i  vještina, po vlastitom će izboru moći upisati verificirani obrazovni program koji će doprinijeti još većoj konkurentnosti na tržištu rada. (www.icv.hr, af)

Foto: A. Fosić