Pjevački zbor OŠ Suhopolje osvojio zlatnu nagradu na međunarodnom natjecanju Vallis Aurea Cantat 2019.

Prošlog vikenda Pjevači zbor Osnovne škole Suhopolje nastupio je na 6. međunarodnom natjecanju dječjih zborova Vallis Aurea Cantat u Požegi. Organizatori ovog natjecanja su Glazbena škola Požega i Hrvatska udruga zborovođa, a natjecatelje je ocjenjivao međunarodni stručni žiri – Radmila Bocek (Hrvatska) , Janja Knapić (Hrvatska), Milad Omranloo (Iran), Snežana Ponoš (Hrvatska) i Branko Starc (Hrvatska).

Na natjecanju je svoje znanje i talent pokazalo ukupno 24 zbora iz Hrvatske i Slovenije, koji su se natjecali u četiri kategorije: klasična glazba, folklorna glazba, popularna glazba i mješovita glazba. Žiri je ocjenjivao interpretaciju, pjevačko umijeće, težinu programa i opći umjetnički dojam.

Pjevači Osnovne škole Suhopolje treću godinu za redom sudjeluju na ovom natjecanju. Ove godine su se okušali u kategoriji A1 (klasična glazba) te uz vodstvo učiteljice Irene Maras i klavirsku pratnju učitelja Zvonimira Gadanca osvojili zlatnu nagradu. Ocjenjivački stručni žiri je dodijelio voditeljici zbora Ireni Maras i nagradu za poseban umjetnički dojam. (www.icv.hr, mh)