PROJEKT „ZAŽELI“ OPĆINE SUHOPOLJE – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA

Projekt „ZAŽELI U SUHOPOLJU“ sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Općina Suhopolje a partneri projekta su: Udruga Matice hrvatskih umirovljenika Općine Suhopolje, Udruga invalida rada iz Virovitice, Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Virovitica.

Općina Suhopolje zahvaljujući svom timu stručnjaka za EU fondove i suradnji sa VIDROM – Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije uspješno povlači sredstva za infrastrukturne projekte ali i za projekte koji potiču konkurentnost na tržištu rada i borbu protiv siromaštva. Europska Unija svojom strategijom (2014.-2020.) preko svojih Infrastrukturnih i Investicijskih fondova potiče razvoj ruralnih sredina. Općina Suhopolje, 6. srpnja 2018. godine, započela je provedbu projekta potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kodni broj UP.02.1.1.05.0154.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.551.927,10 kuna, dok je predviđeno razdoblje provedbe projekta 30 mjeseci. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u punom iznosu.

Projekt „ZAŽELI“ ima dva cilja: 1. cilj je podići kvalitetu života socijalno najugroženijem žiteljima Općine Suhopolje. 2. cilj je povećati konkurentnost na tržištu rada žena starijih od 50 godina. Tijekom 24 mjeseca 10 zaposlenih žena pružat će usluge pomoći i podrške za 50 krajnjih korisnika.

Zaposlenih 10 žena kroz projekt će obavljati određene poslove sukladno Planu i programu rada projekta „Zaželi“:

• pomoć u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova (čišćenje, brisanje i pranje pojedinih kućnih prostorija, aparata, odjeće i obuće, pribora),
• pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika,
• podrška korisnicima kroz razgovor i druženje, te uključivanje u društvo,
• pomoć korisniku pri odlasku liječniku opće prakse, odlasku u ljekarnu, odlasku na razne specijalističke preglede, fizikalne terapije, odlasku u kupovinu, banku, poštu i sl.,
• ostale poslovi koje zahtijevaju korisnici uz osobni pristanak.

Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za najmanje četiri krajnja korisnika. Za žene uključene u projektne aktivnosti biti će omogućeno povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada. Edukacija će biti obvezna i besplatna za žene zaposlene kroz program.

O mogućnostima projekta ciljanu skupinu i krajnje korisnike informirat će se putem HZZ- a i putem Mjesnih odbora uz pomoć promotivnih letaka i osobnog kontakta, pošto iz dosadašnjeg iskustva rada ciljana skupina i krajnji korisnici najbolje reagiraju na informacije dobivene putem „sigurnih izvora“.

Sve informacije vezane uz Projekt “Zaželi u Suhopolju“ i kako postati korisnik ili zaposlenica možete dobiti u Općini Suhopolje.

Kontakti osoba za više informacija:

Voditelj projekta: Slaven Kožar
Mob: 099/347-0527
Mail: zazeliusuhopolju@gmail.com

Administrativna tajnica: Marina Tolo
Mob: 099/465-9994
Mail: zazeliusuhopolju@gmail.com