Kinološki klub Suhopolje

KINOLOŠKI KLUB SUHOPOLJE
TRG SVETE TEREZIJE 10
33410 SUHOPOLJE
E mail: kinoloskiklubsuhopolje@gmail.com

Hrvatsko kinološko društvo Suhopolje osnovano je 1994.godine. Prvi predsjednik društva bio je Ivan Belani ,prvi tajnik Ante Brljević,blagajnik Zdravko Biondić i voditelj uzgoja Borivoj Buha.

Promjena imena u Kinološki Klub Suhopolje dogodila se 1997.godine. Od osnutka pa do danas održan je veći broj kinoloških manifestacija. Klub djeluje kao Udruga koja se bavi promicanjem kinologije,radu sa psima te njihovim pripremama za natjecanja u skladu s moralnim normama,kinološkom etikom,tradicijom i kinološkim principima na temelju zakona i kinoloških pravilnika. Sadašnji članovi kluba aktivni su na većini izložbi u eksterijeru i utakmicama u radu diljem Hrvatske i izvan njezinih granica. Ostvareni su zapaženi rezultati od kojih su šampionati u ljepoti i radu,prva mjesta u skupinama,do prvih mjesta u FCI grupama. Udruga je neprofitna organizacija,ako u obavljanju svoje djelatnosti ostvari dobit,ona se mora koristit isključivo za obavljanje i unapređenje djelatnosti Udruge,kojim se ostvaruju njeni ciljevi utvrđeni statutom Kinološkog Kluba Suhopolje, a sukladno Zakonu i drugim propisima. Dobit se ne može djeliti članovima udruge.

Cilj Kinološkog kluba Suhopolje je uzgoj , oplemenjivanje i širenje čistokrvnih,službenih,sportskih i lovačkih pasa u službi.