Festivali i događanja

Dani Općine Suhopolje

Općina Suhopolje u suradnji s udrugama koje djeluju na području općine organiziraju Dane Općine Suhopolje koji započinju početkom kolovoza i završavaju s službenim danom našeg mjesta, 15. kolovozom odnosno s obilježavanjem dana Velike gospe. Tijekom navedenog vremena organizirane su brojne manifestacije i natjecanja kao i koncerti, izložbe i svi drugi popratni sadržaji. Program Općine Suhopolje u 2017. godini možete pogledati ovdje (klikom na ovdje korisnici bi trebali otvoriti plakat iz 2017 programa dana općine)

Međunarodna smotra folklora “Golubica bijela”

Kulturno – umjetnička udruga “Suhopolje” djeluje od 2008. godine kada je prvi put i održana smotra folklora Golubica bijela. Do danas ova smotra dobila je i međunarodni karakter te su u sklopu manifestacije nastupile brojne kulturno umjetničke udruge ne samo iz Hrvatske, nego i iz susjednih država poput Bosne i Hercegovine i Republike Mađarske. U sklopu manifestacije prikazuju se plesovi iz različitih djelova Lijepe naše, ali i drugih država te na taj način udruga pokušava prikazati stare pjesme i plesove i približiti ih mlađim generacijama, ali i podsjetiti starije na neka prijašnja vremena.

Suhopoljska kul plaža

Suhopoljska kul plaža trodnevna je manifestacija u organizaciji Kulturne udruge Kreativa Edukativa Aktiva u sklopu koje udruga želi približiti čitanje i zabavu svim uzrastima i generacijama . Brojne radionice omogućuju djeci učenje i kreativno izražavanje, a mnoštvo knjiga izloženo je i tijekom događanja može se besplatno iznajmljivati i čitati na pješčanoj plaži.

Bub – biciklom u Bukovu

Biciklijada do Bukove manifestacija je pod organizacijom Općine Suhopolje u suradnji s Savjetom mladih Općine Suhopolje. Biciklijada započinje ispred Hrvatskog doma u Općini i traje do sela Bukova. S obzirom na kraću relaciju i sporiji tempo biciklijada je prilagođena svim uzrastima koji vole bicikl, prirodu i druženje.