Udruge iz kulture

Likovni klub “Paleta”

Osnovan je 2004. godine s ciljem poticanja razvoja i unaprijeđivanja likovnog stvaralaštva, amatera u slikarstvu, kiparstvu, primjenjenim umjetnostima, dizajnu, fotografiji i filmu.
Organiziranjem samostalnih i skupnih izložbi članova, razmjenom iskustva sa sličnim udrugama, širenjem likovne kulture svojih članova, građana i darovite mladeži i posebnim naglaskom na radu s mladim talentima predškolskog i školskog uzrasta, “Paleta” ispunjava svoje ciljeve.

Likovni klub “Paleta” aktivan je sudionik i jsvih kulturnih manifestacija u mjestu i općini i aktivno i trajno surađuje sa svim kulturnim institucijama Virovitičko – podravske županije.

Kontakt:
Tugomila Jelena Reder, predsjednica: +385 33 771 554

Kulturna udruga Kreativa Edukativa Aktiva

Ciljevi udruge su provoditi, promicati i razvijati različite socijalne i odgojno-obrazovne programe za kvalitetniji i uspješniji razvoj djece, mladih i obitelji. Provoditi preventivne mjere i različite aktivnosti u skladu s Ustavom i Zakonima RH u smislu očuvanja cjelovitog zdravlja (tjelesnog, emocionalnog, socijalnog i duhovnog) djece i mladih, promicati odgoj i organizirati kvalitetno provođenje slobodnoga vremena djece i mladih. Provoditi edukacije roditelja, nastavnika i građana o metodama, tehnikama, sadržaju i načinima potrebnima za primjeren rast i razvoj pojedinaca i obitelji u cjelini. Ostvarivati suradnju i umrežavanje s lokalnom zajednicom, odgojno-obrazovnim ustanovama i organizacijama, ustanovama i organizacijama socijalne skrbi te domaćim i stranim organizacijama koje djeluju u području djece, mladih i obitelji. Djelovati na podizanju razine kulturnog života lokalne zajednice organiziranjem različitih manifestacija, izložbi i kreativnih natječaja.

KrEda je osnovana početkom 2017. godine a iza sebe broji već nekoliko uspješnih manifestacija, radionica i priredbi koje su prilagođene za svaku životnu dob.

Kontakt:

Natalija Kožić Lukačević, predsjednica: +385 98 980 5629
Link

Kulturno – umjetnička udruga “Suhopolje”

Kulturno-umjetnička udruga Suhopolje ili skraćeno KUU “Suhopolje“ osnovana je 6. ožujka 2008. godine u Suhopolju. Potaknuti željom za očuvanjem tradicije i promicanjem kulturne baštine svoga kraja, ali i šire, Udruga je postala čuvaricom tradicijskih vrijednosti, običaja te uspomena. Ciljevi su Udruge očuvanje i promicanje tradicijski vrijedne kulturne baštine, promicanje glazbene kulture i stvaranje glazbenih djela te osnivanje sekcija s kulturno-umjetničkim sadržajem.

Svrha udruge jest stvaranje i izdavanje autorskih djela te javno promoviranje i organizacija
javnih nastupa i natjecanja, njegovanje starih običaja, plesova i ručnih radova. Unutar udruge
postoji niz sekcija: etno-radionica, folklorna skupina, tamburaška skupina, dramska skupina.
Iako relativno mlada Udruga, u svom kratkom djelovanju pokazuje vrlo značajne rezultate u
svom radu. Svake godine organiziraju smotru folklora pod nazivom „Međunarodna smotra
folklora Golubica bijela“ u sklopu Dana Općine Suhopolje te ugošćuju kulturno-umjetničke
udruge i društva ovoga kraja i šire. Krajem godine u sklopu božićnih blagdana organiziraju
Božićni koncert te za vrijeme uskršnjih blagdana radionicu u izradi i bojanju uskršnjih
pisanica. Do sada je Udruga nastupala na raznim večerima folklora, pjesama i običaja diljem
Lijepe naše, kao i izvan njezinih granica – Republika Mađarska i Bosna i Hercegovina po
nekoliko puta te Poljska.

Kontakt:
Martina Šaka, predsjednica: +38595/ 374 6382
Link