Sportske udruge

Nogometni klub Suhopolje

nk-suhopolje-grb

Žiro račun: 2412009-1131005495, OIB 15579175989, MB 2816342
Tel/fax: 033/771-408, e-mail: nksuhopolje@net.hr

Predsjednik: Božidar Dumenčić

Treneri: Damir Pemper, Zvonko Menegati, Samuel Spudić, Ante Brljević, Elvis Glad, Slaven Slanac

U Suhopolju je 1912. godine osnovan nogometni klub pod imenom Olimpija koji djeluje do 1916. godine. 1923. godine osnovan je klub pod imenom Tomislav, koji djeluje do 1942. godine. 1948 osnovan je klub Mladost, koji nakon spajanja sa SD Partizan 1958. godine mijenja ime u Partizan. 1991. godine mijenja ime u PIK Mladost, a 1992. nakon što je priključena športska četa 127. brigade mijenja ime u Mladost 127.

S imenom Mladost 127 ostvareni su najveći uspjesi te je klub 3 sezone igrao u 1. A hrvatskoj nogometnoj ligi.

Klub 2001. godine mijenja ime u Hrvatski nogometni klub Suhopolje. 2011. godine klub mijenja ime u Nogometni klub Suhopolje. Udruga smo u oblasti športa osnovana radi obavljanja djelatnosti kojima se djeci, mladeži i građanima omogućuje zadovoljavanje potreba za bavljenjem nogometnim športom, te razvijanje športskog duha, humanih odnosa i moralnih vrijednosti.

U klubu radi Škola nogometa sa mlađim uzrasnim kategorijama (10, 12, 14, 16, 18 godina). Zatim veterani i seniori koji kreću sa takmičenjem od II ŽNL VPŽ i odmah ostvaruju sjajne rezultate osvajanjem prvog mjesta i plasmanom u II ŽNS VPŽ te plasmanom u finale županijskog CUP-a koji gube nakon izvođenja penala od NK Croatije Grabrovnica. Plasmanom u finale kupa stječu pravo nastupa u pretkolu CUP-a Hrvatske.

Seniori NK Suhopolje prvaci III ŽNL VPŽ i finalisti CUP-a VPŽ 2013.

nk-suhopolje1

Stariji pioniri NK Suhopolje osvajači CUP-a VPŽ 2013.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

____________________________________________________________________

Hrvatski nogometni klub Orešac

Grb Hnk Orešac

Naš program, u bliskoj budućnosti, je okupiti što više djece u Orešcu i okolici te ih potaknuti da se bave sportskim aktivnostima. Stoga, uvodimo mlađu selekciju kako bi se naša djeca družila kroz sport i uživala u njemu.

Naš cilj, djelomično naveden u programu, je, između ostalog, vezan uz starije ekipe (seniore), koji uz malo truda, volje i htjenja mogu biti u što boljoj ligi te na taj način napredovati.
Uz sve prethodno navedeno, želimo privući što više ljudi (navijača) iz sela da nam pomognu vezano uz sam rad kluba, jer nam je njihova podrška prijeko potrebna.

Ekipe koje od sezone 2013/2014. predstavljaju HNK Orešac su: Pioniri U-12, Seniori

____________________________________________________________________

KARATE KLUB “MLADOST” SUHOPOLJE

karate-mladost

Karate u Suhopolje donio je Marijan Oklopčić 1979. godine, što implicira više od 30 godina postojanja i kvalitetnog rada pod vodstvom Marijana Oklopčića i kasnije Marinka Beseka. Od 1996. godine klub djeluje pod aktualnim nazivom, tj. Karate klub “Mladost” Suhopolje. Kroz klub je prošla većina mladeži ove općine svih generacija od osnutka kluba, mnogi među njima su završili fakultete i uz pomoć karatea postali korisni i uspješni članovi našeg društva.

Treninzi se održavaju u sportskoj dvorani Osnovne škole Suhopolje pod vodstvom i koordinacijom:

1. Marinka Beseka –  školovanog trenera sa licencom Hrvatskog Olimpijskog Odbora (HOO), nositelja crnog pojasa 2. DAN, dugogodišnjeg natjecatelja tradicionalnog karatea s iskustvom preko 30 godina u ovom sportu

2. Marijana Oklopčića –  nositelja crnog pojasa 2. DAN, također dugodišnjeg natjecatelja i iskusnog sportaša

3. Vladimira Beseka – uspješnog natjecatelja kyokushin karatea i sportskog (Shotokan)   karatea, nositelja crnog pojasa 1.DAN

___________________________________________________________________

NK Tehničar Cabuna

nk-tehnicar-grb

Nogometni klub Tehničar osnovan je 1947. godine, jedan je od najstarijih nogometnih klubova u općini. Program nogometnog kluba provodi se kroz nogometne utakmice nedjeljom i radne akcije tijekom tjedna uz koje je organizirano druženje i rekreativno igranje nogometa. Cilj kluba je potaknuti sve mlade igrače na igru, suradnju, toleranciju i timski rad. Kao cilj je važan i prijelaz u drugu županijsku ligu za koji se bore i svi registrirani igrači nogometnog kluba kao i vjerni članovi nogometnog kluba kojih ove godine ima dosta.

Predsjednik kluba: Mario Vrbos 097/796-4642

Tajnik kluba: Daniel Maras 098/952-0609

___________________________________________________________________

NK Borova

Nogometni klub “Borova” osnovan je 16. prosinaca 2011. godine, sa sjedištem u Borovi, Trg Kralja Tomislava 9. Predsjednik kluba je Goran Doležal, dok funkciju tajnika obavlja Danijel Razum. Nogometni klub čini tim od 25 igrača čiji je trener Stjepan Razum, osim toga postoji grupa mlađeg uzrasta koju trenira Mario Krizmanić.

____________________________________________________________________