VAŽNA OBAVIJEST: Obavijest o novom načinu izdavanja propusnica

Princip izdavanja dozvola za kretanje između gradova ili općina 02. travnja 2020. godine nadopunjen je sustavom e-Propusnice, koji građanima omogućuje jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS, a od 6. travnja 2020. godine vrijede upravo samo e-propusnice.

Osnovni cilj uspostavljanja ovog sustava bio je stvoriti jedinstveno mjesto za izdavanje propusnica, čime će se smanjiti mogućnost zloporabe i učinkovitiji sustav kontrole izdanih propusnica. Također će se onemogućiti izdavanje e-propusnica osobama u samoizolaciji, jer sustav povezuje Ministarstvo unutarnjih poslova, Poreznu upravu, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, zdravstveni sustav i Stožer civilne zaštite.

Izdane e-propusnice građanima će se dostaviti elektroničkim putem u osobni korisnički pretinac, a po potrebi će se moći ispisati na pisaču. Također će se moći koristiti na mobitelu jer e-propusnica na sebi sadrži i QR kod.

Na stranicama Vlade objavljena su tri videa u kojima je objašnjeno kako sustav funkcionira, kako se u njega prijaviti i kako popuniti zahtjev za izdavanje propusnice. Ukratko, u internetskom pregledniku upišete adresu epropusnice.gov.hr. Zatim odaberete listu vjerodajnica, kao i prilikom svakog drugog pristupa sustavu. Potvrdite svoje podatke. Ulaskom u korisničko sučelje, izaberite jednu od opcija: zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva. Ako želite predati zahtjev za izdavanjem propusnice, ispunite tražene podatke te potvrdite zahtjev. Nakon odobrenja, vaša e-Propusnica bit će vidljiva u pdf formatu.

S tim u vezi, stanovnicima s prebivalištem na području općine Suhopolje, kojima se izdaje propusnica za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta temeljem točke II. e) (iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i ostalih potrepština) Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj od 23. ožujka 2020. godine Stožer civilne zaštite Općine Suhopolje izdaje propusnice na sljedeći način:

  1. putem sustava e-Građani (epropusnice.gov.hr) te samo ukoliko nemate mogućnosti prijave u sustav obratiti se možete zahtjevom (obrazac zahtjeva):
  1. na e-mail: czosuhopolje@gmail.com

ili iznimno telefonski:

  1. na broj: 033/772-054.

Vrijeme izdavanja propusnica je svakim radnim danom od 8:00 do 12:00 sati, a zahtjevi koji pristignu nakon 12:00 sati bit će izdani sljedeći dan.

Stožer civilne zaštite Općine Suhopolje ovim putem obaviještava sve podnositelje zahtjeva da više nema mogućnosti podnošenja zhtjeva za izdavanjem propusnice osobnim dolaskom na ulaz Općine Suhopolje a sve s ciljem smanjenja socijalnih kontakta.

Još jednom napominjemo, vezano uz brojne upite s područja drugih općina i gradova, da se obrate Stožerima civilne zaštite svojih općina ili Stožeru civilne zaštite VPŽ na e-mail: stozer@vpz.hr.