Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje Otvoreni javni poziv za Program ‘Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina’ za 2018. godinu

Mikro, mali i srednji poduzetnici (obrti, trgovačka društva i zadruge) s područja općine: Voćin, Sopje, Gradina, Čađavica, Nova Bukovica, Mikleuš, Suhopolje, Lukač, Crnac, Zdenci, Čačinci, te s područja grada Slatine, prihvatljivi prijavitelji na otvoreni javni poziv za Program „Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina“ za 2018. godinu.

Prijave se zaprimaju od 27. kolovoza 2018. godine. Poziv je otvoren do 24. rujna 2018. godine.

Namjena bespovratnih sredstava:

-ulaganje u unaprjeđenje proizvodnje,

-ulaganje u razvoj novih proizvoda/usluga,

-prilagodba, uređenje i poboljšanje poslovnog i proizvodnog prostora,

-marketinške aktivnosti i ulaganja za izlazak na nova tržišta i

-edukacija i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

Najniži iznos potpore je 50.000,00 HRK, a najviši iznos potpore je 200.000,00 HRK, dok intenzitet potpore može dosegnuti do 100% ukupno prihvatljivih troškova.

Više informacija s cjelokupnom dokumentacijom poziva dostupno je na stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (https://www.mingo.hr/page/ministarstvo-gospodarstva-poduzetnistva-i-obrta-objavljuje-otvoreni-javni-poziv-za-program-razvoj-malog-i-srednjeg-poduzetnistva-i-obrta-na-podrucjima )

Ljubazno Vas molimo da o otvorenom Javnom pozivu obavijestite poduzetnike s područja Vaše općine, odnosno grada, a za sva pitanja i pomoć mogu se obratiti  Razvojnoj agenciji VIDRA