Uskoro se otvara Natječaj za provedbu MJERA 08 „Ulaganje u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“, Tip operacije 8.5.1

Uskoro se otvara Natječaj za provedbu Mjere 08, Podmjere 8.5. »Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava« a o točnom datumu početka Natječaja ćemo Vas obavijestiti.

Obzirom da Vi kao šumoposjednik/udruga šumoposjednika raspolažete šumama, interesantan vam je tip operacije 8.5.1. „Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura“, gdje možete ostvariti visinu javne potpore u kunskoj protuvrijednosti od 5.000 Eur – 700.000 Eur po projektu.

Prihvatljiva ulaganja:

1. konverzija punjača, šikara, šibljaka i drugih degradiranih oblika šumskih sastojina u šumske sastojim visokog uzgojnog oblika
2. konverzija šumskih sastojina narušene strukture vrsta drveća u mješovite šumske sastojine s povoljnim udjelom glavnih vrsta di~veća
3. konverzija šumskih kultura i plantaža u mješovite šumske sastojine visokog uzgojnog oblika autohtonih vrsta drveća.

Korisnici:

– šumoposjednici
– udruge šumoposjednika/šumovlasnika
– trgovačka društva i druge pravne osobe koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske.

Karakteristike operacije 8.5.K :

– bespovratna financijska sredstva .
– intenzitet potpore: do 100 % ukupno prihvatljivih troškova

Skrenuli bismo Vam pozornost na važnost pravovremene prijave na Natječaj jer veoma je bitno da se prijava odradi stoje moguće prije kako biste bili u prednosti u odnosu na ostale kandidate.

Upravo zbog prethodno navedenog ovaj dopis Vam šaljemo sada dok Natječaj još uvijek nije aktualan kako biste imali vremena razmisliti o činjenici da Vam se pruži idealna prilika za ostvarivanje prava na potporu te da počnete sa pripremama za Natječaj.

Obzirom da naša tvrtka ima bogato iskustvo u konzultantskim uslugama a naročito u pripremama za Natječaje iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske na raspolaganju smo Vam za sve informacije koje su Vam potrebne.

Također Vas molimo da nam se obratite ukoliko imate bilo kakvih pitanja, nejasnoća ili nedoumica a odnose se na Mjeru 8, odnosno tip operacije 8.5.1. kako bismo Vam sve detaljno obrazložili i dali Vam upute za kvalitetnu pripremu na Natječaj.

Naši kontakti:
Tel. 048/270-787, Mob. 091 4054 015
ili e- mail: consulting.project.plus@gmail.com