Održana svečana sjednica Općinskog vijeća općine Suhopolje, zaslužnim pojedincima i kolektivima dodijeljena javna općinska priznanja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata ispred zgrade općine nastavljen je program obilježavanja Dana općine Suhopolje.

Nakon polaganja vijenaca održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Suhopolja, koju su svojim prisustvom uveličali saborski zastupnik Josip Đakić, ujedno i izaslanik predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, gradonačelnici Virovitice i Orahovice Ivica Kirin i Josip Nemec, predsjednik Udruga općina RH Đuro Bukvić, načelnici susjednih općina, načelnik P.U. Virovitičko-podravske Mirko Kostelac te ostali mnogobrojni gosti. Tom prigodom načelnik općine Marijan Brlek upoznao je nazočne s do sada odrađenim, ali i s aktivnostima koje općina planira provesti na podizanju standarda življenja svojih žitelja. Čestitku domaćinima na Danu općine, blagdanu Velike Gospe u poslanom pismu zaželjela je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

IMG_2767

U okviru sjednice zaslužnim pojedincima i kolektivima dodijeljena su javna općinska priznanja.

Zlatne plakete “Grb općine Suhopolje” za dugogodišnju uspješnu suradnju i doprinos u izgradnji kanalizacijske mreže i uređaja dobile su “Hrvatske vode”, za doprinos u razvoju općine Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, za 110 godina uspješnog rada u odgoju i obrazovanju Dječji vrtić “Suhopolje” te za uspješan rad i zalaganje u MO Jugovo Polje Pavao Pipić.

Srebrne plakete “Grb općine Suhopolje” za 94 puta darovanu krv dobio je Denis Delić te za 40 godina uspješnog rada Športsko-ribolovni klub Brežnica.

Zahvalnice za zalaganje i uspješan rad na području Općine Suhopolje su dobili Organizacija žena HSS-a “Hrvatsko srce”, za doprinos u radu MO Jugovo Polje Zdenko Bingula, za doprinos i zalaganje u poljoprivredi Dragoslav Pavić , za doprinos u organizaciji društvenih događanja općine Suhopolje Natalija Kožić Lukačević, za dugogodišnji rad i doprinos u području sporta Martin Fuks i Pavao Fett te za dugogodišnji rad u Kulturno – umjetničkoj udruzi Suhopolje Mirjana Šefer. (www.icv.hr)