O nama

“Zabavište u Suhopolju” osnovano je 1904. godine. Novac je darovala Katarina Csasni, a grof Elemir pl. Janković je u dogovoru s mještanima odlučio da se od tog novca podigne zabavište. Zgrada je u vrlo kratkom roku podignuta, a na ulaz je postavljen natpis “Zaklada Katarine Csasni”. Zabavištem su od osnutka rukovodile sestre svetog Križa sve do 1944. godine.

3. svibnja 1964. godine ponovno je otvoren dječji vrtić u dvorcu, dok se u zgradi vrtića nalazila škola. Vrtić djeluje u sastavu škole. 1973. godine nakon što je sagrađena nova zgrada škole, vrtić se vraća su svoju prvobitnu zgradu u kojoj djeluje i danas. Vrtić se osamostaljuje 1997. godine. kada broji 63 djece.

U Dječjem vrtiću „Suhopolje“ provodili su se potprojekti Ministarstva regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva RH Likovna radionica i Hallo, world!- Engleska igraonica za djecu koja nisu obuhvaćena predškolskim odgojem s područja općina Suhopolje i Gradina (ova dva potprojekta besplatna su za djecu). Sredstvima potprojekata opremljene su namjenski uređene prostorije u kojima se provodio neposredan rad s djecom. Kroz Likovnu radionicu i Englesku igraonicu ukupno je prošlo oko 200 djece. Vrtić je potpisao Povelju o prijateljstvu i suradnji s dječjim vrtićem Cvrčak iz mjesta Sellye, Republika Mađarska, u kojem se sa dvije skupine program provodi na hrvatskom jeziku.

Dječji vrtić Suhopolje dobitnik je Povelje zahvalnosti za izniman doprinos i postignute rezultate u predškolskom odgoju Virovitičko- podravske županije 3. rujna 2008. godine.

15. travnja 2022. godine Upravni odjel za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije izdao je Rješenje u kojem se odobrava početak rada i ostvarivanje odgojno-obrazovnog rada s djecom predškolske dobi u jasličnim i vrtićnim skupinama djece na adresi Zrinsko-Frankopanska ulica u Suhopolju. 25. travnja 2022. godine započela je selidba na novu lokaciju. 10. svibnja 2022. godine bilo je svečano otvorenje Dječjeg vrtića „Suhopolje“ na adresi Zrinsko-Frankopanska ulica 15.

U Dječjem vrtiću „Suhopolje“ provodi se 10-satni cjelodnevni program, program katoličkog vjerskog odgoja, kraći program ranog učenja engleskog jezika i kraći program rada s potencijalno darovitom i darovitom djecom predškolske dobi.

Radno vrijeme vrtića je od 6,00 do 16,30 sati. Zaposlene su ravnateljica, 6 odgojiteljica, 2 kuharice i 2 spremačice.