O nama

“Zabavište u Suhopolju” osnovano je 1904. godine. Novac je darovala Katarina Csasni, a grof Elemir pl. Janković je u dogovoru s mještanima odlučio da se od tog novca podigne zabavište. Zgrada je u vrlo kratkom roku podignuta, a na ulaz je postavljen natpis “Zaklada Katarine Csasni”. Zabavištem su od osnutka rukovodile sestre svetog Križa sve do 1944. godine.

3. svibnja 1964. godine ponovno je otvoren dječji vrtić u dvorcu, dok se u zgradi vrtića nalazila škola. Vrtić djeluje u sastavu škole. 1973. godine nakon što je sagrađena nova zgrada škole, vrtić se vraća su svoju prvobitnu zgradu u kojoj djeluje i danas. Vrtić se osamostaljuje 1997. godine. kada broji 63 djece.

U dječjem vrtiću Suhopolje provodi se 10 satni program, program katoličkoga vjerskoga odgoja. te potprojekti Ministarstva regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva RH Likovna radionica i Hallo, world!- Engleska igraonica za djecu koja nisu obuhvaćena predškolskim odgojem s područja općina Suhopolje i Gradina (ova dva potprojekta besplatna su za djecu). Sredstvima potprojekata opremljene su namjenski uređene prostorije u kojima se provodi neposredan rad s djecom.

Vrtić je potpisao Povelju o prijateljstvu i suradnji s dječjim vrtićem Cvrčak iz mjesta Sellye, Republika Mađarska, u kojem se sa dvije skupine program provodi na hrvatskom jeziku.
Pedagoške godine 2008./2009. u vrtiću je u dvije mješovite skupine raspoređeno 51 dijete, a u skupinama predškole 38 djece. Kroz Likovnu radionicu i Englesku igraonicu ukupno prolazi oko 200 djece. Radno vrijeme vrtića je od 6,00 do 15,30 sati. Zaposlene su četiri odgojiteljice, kuharica i spremačica.

Dječji vrtić Suhopolje dobitnik je Povelje zahvalnosti za izniman doprinos i postignute rezultate u predškolskom odgoju Virovitičko- podravske županije 3. rujna 2008. godine.