Odobren projekt “Uređenje platoa društvene infrastrukture u općini Suhopolje” vrijedan 87.419 eura

U okviru Programa za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na svojim službenim internetskim stranicama objavilo je Odluku o odabiru projekata kojom je Općini Suhopolje za projekt “Uređenje platoa društvene infrastrukture u općini Suhopolje” odobren iznos od 49.000 eura. Ukupna vrijednost projekta iznosi 87.419,24 eura.

Cilj projekta je unaprjeđenjem javne društvene infrastrukture doprinijeti razvoju lokalne zajednice, a provedbom projekta doprinijeti će se unaprjeđenju društvenih domova za zadovoljenje društvenih i kulturnih potreba čime se promiče ravnopravnost, nediskriminacija te participativni pristup dionika šire lokalne zajednice.

Projektnim prijedlogom povećat će se broj funkcionalnih društvenih građevina koje će omogućiti veću dostupnost sadržaja lokalnom stanovništvu te potaknuti veći broj djece i mladih na zajedništvo kroz stvaranje sigurnije okoline za druženje.

– Ovim projektom izgradit će se platoi uz društvene domove u Pčeliću, Budanici, Orešcu, Jugovom Polju te sportsku građevinu u Suhopolju. Upravo ti društveni domovi žiteljima svakodnevno služe za zadovoljenje društvenih i kulturnih potreba. Uz same domove se većinom nalaze i dječja igrališta te samim time i domovi postaju centralno mjesto u naselju za okupljanje i druženje djece i mladih, ali i svih ostalih žitelja. Ovim projektom želimo omogućiti svim žiteljima ugodniji boravak, a djeci i mladima sigurnije mjesto za druženje – rekao je načelnik Goran Doležal.

Projekt je prijavljen uz savjetodavnu pomoć Razvojne agencije VIDRA.

(www.suhopolje.hr, itd)