Kulturno ljeto u Suhopolju: Veseli i rasplesani mališani zaradili veliki pljesak publike na II. Dječjoj smotri folklora

Veseli i rasplesani mališani koji djeluju u Kulturno-umjetničkoj udruzi Suhopolje počastili su večeras (petak) pjesmom i plesom publiku u dvorištu Dvorca Janković u Suhopolju na II. Dječjoj smotri folklora, a koja je održana u okviru manifestacije Grofove kočije, unutar Suhopoljskog kulturnog ljeta. 

Djeca i mladi na pozornicu su donijeli pjesme, plesove i dječje igre s područja Slavonije i pokazali raskoš narodnih nošnji, tonova i pokreta specifičnih za ovo područje. 

-Imamo tri dobne skupine, malu, srednju i veću i sve su se danas predstavile publici izvedbama poznatih pjesama i plesova kao što su “savila se bijela loza vinova”, “ružmarin”, dječjim igrama kao što su “boc boc iglicama”, “ide maca oko tebe” i drugima.

U udruzi nam je lijepo, postoji velik interes za kulturnu baštinu, trenutno nas je 30, a nadamo se da ćemo u budućnosti privući i članove za glazbenu sekciju koja nam na nastupima još nedostaje – rekla je voditeljica Snježana Šantavec, koja već 10 godina vodi folklorne skupine unutar Udruge. 

Osim publike, na radu i nastupu čestitao im je i načelnik Goran Doležal, koji ih je pohvalio kao čuvare kulture i tradicije cijelog slavonskog područja i poželio im puno uspjeha u narednom radu, novim koreografijama i repertoaru. 

U prekrasnom ambijentu Dvorca djeca su pokazala ljubav prema pjesmi i plesu po uzoru na prijašnje generacije i osvojili srca publike svojim nastupima. 

(www.icv.hr, mlo) 

https://www.icv.hr/2024/06/kulturno-ljeto-u-suhopolju-veseli-i-rasplesani-malisani-zaradili-veliki-pljesak-publike-na-ii-djecjoj-smotri-folklora/