Zabava i radost: Uskršnja potraga za pisanicama u Suhopolju

U organizaciji Turističke zajednice Općine Suhopolje, uz potporu Općine Suhopolje, jučer je održana „Potraga za pisanicama“ . Mnoštvo djece, malih i velikih tragača, u pratnji roditelja te baka i djedova okupilo se ispred dvorca Janković. Nakon kratkog razgibavanja i zagrijavanja uz animatoricu i glazbu, veliki i mali tragači rastrčali su se po perivoju u potrazi za pisanicama.

Cilj potrage bio je stvoriti blagdansku atmosferu nadolazećeg najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa te potaknuti djecu na boravak na otvorenom. Uz pozitivne reakcije i izniman odaziv, djeca su pronašla sve skrivene pisanice.

U perivoju ispunjenom dječjim žamorom i smijehom uživao je i općinski načelnik Goran Doležal.  – Predivna je ovo slika! Uspjeli smo potaknuti dječju radoznalost i doživljaj sreće kod pronalaska pisanice. Najboljim tragačima uskrsnih pisanica uručene su diplome i prigodne nagrade, a manje uspješnima, svim sudionicima ovogodišnje „Potrage za pisanicama“, mala slatka iznenađenja. Zabave i smijeha nije nam nedostajalo – poručio je Doležal.

(www.suhopolje.hr, Foto: Općina Suhopolje i Turistička zajednica Općine Suhopolje).