U Dječjem vrtiću Suhopolje proveden projekt “Bolnica za medvjediće”: Djeca kroz igru imala priliku steći povjerenje i sigurnost u liječnike

U Dječjem vrtiću „Suhopolje“ u srijedu, 20. ožujka pod vodstvom doktora Ivana Andraševića i u suradnji sa stručnjacima iz Zavoda za javono zdravstvo VPŽ, doktorom Miodragom Benešom i Dunjom Rekić te uz posebni angažman odgojiteljica starijih odgojnih skupina, u dogovoru s ravnateljicom vrtića Valeriom Toth proveden je inspirativan projekt „Bolnica za medvjediće“.

Ovaj projekt ima cilj pomoći djeci u prevladavanju straha od odlaska liječniku i samog pregleda. Djecu su, u dogovoru s roditeljima, donijela svoje omiljene plišane igračke na pregled koje su oni, s doktorima, liječili kao prave pacijente.

Doktori su s ljubavlju i pažnjom pristupali plišanim prijateljima djece, čineći cijeli proces liječenja manje zastrašujućim. Djeca su imala priliku promatrati kako se njihove igračke suočavaju s istim situacijama kao i oni sami te su tako stjecali povjerenje i sigurnost u posjete liječniku.

-Ovaj projekt nije samo olakšao strahove djece, već je pružio vrijedno iskustvo suradnje s vrtićem i dao uvid u konkretne situacije i dječje strahove vezane uz zdravstvene preglede.
Odgojiteljice su istaknule kako su i same mnogo naučile iz ovog iskustva te kako je ova inicijativa doprinijela stvaranju zdravijeg i sretnijeg okruženja za najmlađe -kažu iz vrtića.

Posebno je važno istaknuti da su se doktori, uz svoju stručnost, uspjeli povezati s djecom na njihovoj razini, što je izuzetno važno u izgradnji povjerenja u liječnike i stjecanje saznanja da su oni ti koji nam svima pomažu u procesu ozdravljenja i iscjeljivanja.

(DV Suhopolje)