Nova turistička destinacija za pčelare i ljubitelje pčelarstva: Odobren projekt izgradnje Kuće meda u općini Suhopolje

U okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata kojom je Općini Suhopolje za projekt “Izgradanja Kuće meda u Općini Suhopolje” odobren iznos od 70.000,00 eura.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 218.447,95 eura, a pokretanje postupka javne nabave očekuje se do kraja mjeseca ožujka.

– Izgradnjom kuće meda stvorit će se, osim tehnoloških i infrastrukturnih preduvjeta za razvoj, novi turistički proizvod, i to na temelju jedne od jačih turističkih atrakcija na području općine Suhopolje. Na ovom području djeluje 27 pčelara koji imaju ukupno više od 4511 pčelinjih zajednica, uključujući i dva najznačajnija proizvođača meda u Virovitičko-podravskoj županiji. Kuća meda tako će postati središte pčelarskog interesa i biti usmjerena na sadržaje poput održavanja susreta pčelara i svih struka koje su indirektno povezane s pčelarstvom, kao i za održavanje raznih prezentacija i edukacija, odnosno bit će namijenjena promociji i plasmanu našeg lokalnog područja – rekao je načelnik Goran Doležal.

Provedbom ovog projekta Općina Suhopolje nastavit će poticati daljnji razvoj aktivnosti prepoznatih kao životnih potreba lokalnog stanovništva i na korist lokalne zajednice.

(suhopolje.hr)