Općina Suhopolje sufinancira kastraciju pasa i mačaka svojim mještanima: Cilj je spriječiti nekontrolirano razmnožavanje i napuštanje životinja

Općina Suhopolje će i u 2024. godini sufinancirati kastraciju pasa i mačaka u vlasništvu mještana koji imaju prebivalište na području općine Suhopolje. Za tu namjenu osigurana su sredstva u proračunu Općine Suhopolje, a sufinancirat će se kastracija pasa: 50,00 eura za ženke, 35,00 eura za mužjake te kastracija mačaka: 20,00 eura za ženke i 15,00 eura za mužjake.

Prema riječima načelnika Općine Suhopolje Gorana Doležala cilj je na ovaj način pomoći mještanima i potaknuti ih na kastraciju svojih ljubimaca kako bi se spriječilo nekontrolirano razmnožavanje, a samim time i napuštanje životinja.

– Na ovaj način, u suradnji s Prijateljima životinjama, želimo spriječiti napuštanje životinja koje se događa zbog nekontroliranog razmnožavanja. Općina Suhopolje nastavlja dosadašnju praksu sufinanciranja kastracije pasa i mačaka koja se provodi od 2019. godine, a cilj je osvijestiti vlasnike kućnih ljubimaca na području naše općine o prednosti koju kastracija nosi za životinje kao i potaknuti mještane na odgovorno ponašanje kako bi se smanjio broj napuštenih životinja – rekao je načelnik Doležal te dodao da se kastracija može obaviti u Veterinarskoj stanici Suhopolje i Veterinarskoj praksi za male životinje – Feliks u Virovitici.