Predstavnice suhopoljske udruge KrEdA sudjelovale na svečanom obilježavanju 20. godišnjice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Jučer (ponedjeljak) je u Zagrebu svečano obilježena 20. godišnjica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a kao suradnici i korisnici programa Institucionalne podrške, koju osigurava Nacionalna zaklada, programu su nazočile i predstavnice suhopoljske udruge KrEdA.

Nakon govora brojnih sudionika, istaknuto je da su organizacije civilnoga društva neophodne i ključne u svakom modernom demokratskom društvu, a pod motom “misli globalno-djeluj lokalno” čine razliku i pokretači su promjena u svojim zajednicama.

– Nama kao maloj, lokalnoj udruzi u ruralnoj sredini, velika je čast biti dio ovako velike zajednice i osjetiti pozitivnu sinergiju kojom ovi ljudi mijenjaju svoje okružje nabolje. Proveli smo nekoliko projekata i aktivnosti uz podršku ili posredstvom Nacionalne zaklade i svakim od njih ostavili smo dugoročni trag u našoj zajednici. Uz puno rada, truda i volonterskih angažmana, kad na kraju pogledamo iza sebe, možemo biti zadovoljni. Posebno nas je dotaknuo video u kojemu su krajnji korisnici programa provedenog pod “krilom” ili bolje, “na krilima” Nacionalne zaklade, iskazali koliki su značaj na njihove živote imale aktivnosti koje su im bile dostupne kroz programe i projekte– kažu u Udruzi KrEdA.

(www.icv.hr, Udruga KrEdA)