Osnovna škola Suhopolje svečano obilježila Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata te Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Svečano obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata te Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje započelo je posebnom priredbom koju su pripremili učenici Osnovne škole Suhopolje. Prisjećajući se stihova Silvija Strahimira Kranjčevića u pjesmi “Moj dom”, učenici su željeli naglasiti važnost doma koji je jedna od najvrjednijih stvari koje posjedujemo.

Svečanoj priredbi nazočili su i gosti: načelnik Općine Suhopolje Goran Doležal, pukovnik Marijan Brlek, pukovnik Mirko Brajtigam, bojnik Davor Špoljarić te natporučnik Tomislav Kolec. Prigodne riječi učenicima Osnovne škole Suhopolje uputio je i ravnatelj Anto Škraba.

Učenici su zajednički otpjevali stihove “Ne dirajte mi ravnicu” Miroslava Škore, a čitajući stihove pjesme “Pismo poginulog ratnika” Tomislava Domovića, prisjetili su se žrtve hrvatskih branitelja.

Ispred Osnovne škole Suhopolje zapaljeni su lampioni te se i na taj način odala počast žrtvama Domovinskog rata.

Posljednja je aktivnost bila namijenjena učenicima osmih razreda. Pogledali su film “Od toga dana” posvećen stradaloj djeci, te su tako uočili najtežu posljedicu Domovinskog rata.

Spomenuti članovi Hrvatskoga časničkoga zbora grada Virovitice te pukovnik Marijan Brlek održali su predavanje o Domovinskom ratu u kojemu se prati kronologija najvažnijih događaja i bitaka s posebnim osvrtom na područje Suhopolja i Virovitice. Učenici su pažljivo pratili predavanje te su upoznati s najvažnijim dijelom novije hrvatske povijesti.

(www.icv.hr, OŠ Suhopolje)

https://www.icv.hr/2023/11/osnovna-skola-suhopolje-svecano-obiljezila-dan-sjecanja-na-zrtve-domovinskoga-rata-te-dan-sjecanja-na-zrtvu-vukovara-i-skabrnje/