Napreduju radovi na adaptaciji društvenog doma u Cabuni koji bi u funkciji trebao biti do kraja godine

Adaptacija društvenog doma u naselju Cabuna jedan je od većih projekata koje provodi Općina Suhopolje. Vrijednost projekta je 212.949 eura (1.612.000 kuna), a sufinanciran je od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, u iznosu od 41.135 eura.

-Radovi su započeli krajem ožujka ove godine, a završetak bi trebao uslijediti do kraja ove godine – rekao nam je predsjednik Vijeća MO Cabuna Dražen Vanjhal koji je još jednom istakao zadovoljstvo što će društveni dom koji je 50 godina bio u derutnom stanju, konačno dobiti svoj pravi izgled.

Riječ je o adaptaciji stare dvorane, sanitarnog čvora, kuhinje i ostalog unutarnjeg dijela zgrade koji bi trebao biti osposobljen za adekvatno funkcioniranje. Izvođač radova, nakon provedene Javne nabave je tvrtka “Uzor” iz Suhopolja.

Dosadašnji kapacitet dvorane (60 osoba), adaptacijom će biti znatno proširen pa će dom moći dati adekvatan prostor za razne svečanosti, edukativna predavanja i sastanke za oko 200 osoba.

-Vjerujemo da ćemo adaptacijom zadovoljiti potrebe naših mještana, ali i svih drugih koji budu željeli koristiti naš društveni dom. Svi su ovdje dobro došli, neovisno radi li se o udrugama ili pojedincima – zaključio je Vanjhal.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

https://www.icv.hr/2023/10/opcina-suhopolje-napreduju-radovi-na-adaptaciji-drustvenog-doma-u-cabuni-koji-bi-u-funkciji-trebao-biti-do-kraja-godine/