Potpisan ugovor o sufinanciranju Rekonstrukcija i opremanje igrališta s multifunkcionalnim terenom u Suhopolju

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je u Zagrebu uručila ugovore za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini. Ugovore vrijedne 4.059.199 eura potpisali su predstavnici 87 županija, gradova i općina čiji projekti će biti sufinancirani temeljem provedenog Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina.

Među odobrenim projektima je i projekt Općine Suhopolje – Rekonstrukcija i opremanje igrališta s multifunkcionalnim terenom, koji je prijavljen uz savjetodavnu pomoć VIDRA-e-Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije..

Ugovor o sufinanciranju preuzeo je načelnik Goran Doležal.
U sklopu sportske građevine u Suhopolju, na postojećim pomoćnim terenima Nogometnog kluba Suhopolje planira se rekonstrukcija i opremanje igrališta s multifunkcionalnim terenom. Predmetnim zahvatom izgradit će se multifunkcionalna igrališta za rukomet, nogomet, futsal, tenis, odbojku i badminton. Sva oprema koja će se koristiti u multifunkcionalnim sportskim terenima bit će prilagođena i iskusnim sportašima i amaterima te će poticati demokratizaciju i integraciju ciljanih skupina i međugeneracijske aktivnosti. Ministarstvo će projekt sufinancirati sa 41.444,50 eura.