DANI OPĆINE SUHOPOLJE U dvorcu Janković održana Izložba malih vlakova: Posjetitelji mogli razgledati maketu Divljeg Zapada

Dio onoga što se već duže vremena može vidjeti u Virovitici, posjetitelji su danas mogli razgledati i u dvorcu Janković u Suhopolju u sklopu Izložbe malih vlakova. S obzirom da je problem transportirati cijelu izložbu, Goran Denac odlučio se za postavljanje ručno rađene makete Divljeg Zapada u mjerilu 1:22, a koja je sačinjena od 3D bojanih printanih figurica, drvenih kućica, ali i svega drugoga potrebnog za njezinu izradu i postavljanje.

– Puno vremena i truda uloženo je u pripremu same izložbe, jer za svaku određenu temu moramo kupovati, između ostalog, pripadajuće vlakove i tračnice. Pripremili smo danas nove modele koji su tek nedavno pribavljeni, a koje ćemo redovno koristiti za sve naše “izlete” i predstavljanja. Što se samog dvorca Janković tiče, ovdje je jedan prekrasan ambijent, tako da u budućnosti želimo organizirati još različitih događanja, koliko ih budemo mogli ostvariti- rekao je Denac.

Modele vlakova i njihove makete vole i stari i mladi, no kako je Goran istaknuo, situacija u Hrvatskoj nije takva kao u ostatku Europe.

– Kod nas tehnička kultura kaska i to je ono na čemu moramo raditi, a i mi se pokušavamo dogovoriti s nekim školama da odradimo određene satove na temu modelarstva. Sve što se može vidjeti izrađeno je identično kako je i u stvarnom svijetu, stoga smatram da možemo dosta toga ponuditi i naučiti- zaključio je Denac.

Svi zainteresirani koji danas nisu mogli doći, izložbu će moći pogledati i u Virovitici, a otvorenje izložbe “Virovitica voli vlakove”, u sklopu proslave Dana grada, održati će se u nedjelju od 17 sati.

(www.icv.hr, mra)

DANI OPĆINE SUHOPOLJE U dvorcu Janković održana Izložba malih vlakova: Posjetitelji mogli razgledati maketu Divljeg Zapada