DANI OPĆINE SUHOPOLJE KrEdA organizirala novu Aleju slikovnica: Mališani se uz druženje i priče “suočili sa strahovima”

foto: M. Rajnović

U sklopu obilježavanja Dana općine Suhopolje, Kulturna udruga KrEdA i ove je godine za mališane organizirala druženje, odnosno novu Aleju slikovnica. Manifestacija je ovo koja se tradicionalno, uz podršku Turističke zajednice općine Suhopolje, obilježava u bajkovitom ambijentu ispred dvorca Janković, a želja organizatora je oduševiti najmlađe knjigama i pričama.

– Ovogodišnju Aleju složili smo na malo drugačiji način, tako da je ona završila oblakom za čitanje priča. Pripremljeno je i nekoliko foto punktova, a drago nam je da ovo naše druženje djeci donosi određenu dozu veselja. Činjenica je da živimo u brzom svijetu u kojem digitalizacija sve više preuzima kontrolu, no knjige i slikovnice uvijek su dobra stvar. Također, ovom manifestacijom želimo prisjetiti roditelje kako se to nekada radilo, te da svaku večer prije spavanja djeci ispričaju neku priču kako bi se ta tradicija nastavila i dalje- rekla je Natalija Kožić Lukačević, predsjednica Udruge KrEdA.

Osim mališana, oduševljenje ovom manifestacijom ne kriju niti roditelji.

– Već godinama dolazimo na Aleju slikovnica. Ovo je jedan jedinstveni događaj koji nas uvijek veseli, posebno djecu koja u današnje vrijeme nemaju puno vremena čitati, stoga je ovo prava prilika da ih uvedemo u taj svijet, svijet bajki i svega onoga što im u djetinjstvu treba. Mišljenja sam da bi trebalo biti više ovakvih događanja i smatram da Udrugu KrEdA treba još više podržati u radu jer ovo što oni nude, ne nudi se nigdje na širem području- rekla je Marina Bulat.

A kako se nositi sa strahom te kako ga prevladati, mališanima je otkrila Matea Đurinić, odnosno “teta Pričalica”.

– Djevojčicama i dječacima pročitala sam priču “Ana i gospodin Strahojed”, a kako i sam naslov govori, ona priča o strahovima s kojima se susrećemo. Ispitala sam tako djecu koji su njihovi najveći strahovi te sam se potrudila pojasniti im kako se s njima nositi i kako ih u konačnici pobijediti, a pouka bi tako bila da se zamisle na nekom boljem, ljepšem i sretnijem mjestu- rekla je Matea.

Svi koji su propustili današnje druženje, u Suhopolje se mogu uputiti i sutra (subota) gdje će se, na istom mjestu od 18 sati, nastaviti bajkovito druženje u sklopu Aleje slikovnica.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Rajnović, T. Belani)

DANI OPĆINE SUHOPOLJE KrEdA organizirala novu Aleju slikovnica: Mališani se uz druženje i priče “suočili sa strahovima”