Završeni radovi na Eko-info punktu Općine Suhopolje: Služit će kao odmaralište, ali i kao vanjska učionica za učenike iz Cabune

foto: Udruga KrEdA

U organizaciji Udruge KrEdA te uz potporu partnera Općine Suhopolje i Osnovne škole Suhopolje, u Cabuni su izvršeni završni radovi na Eko-info punktu koji će služiti kao odmaralište za bicikliste i sve putnike, ali i kao vanjska učionica za učenike Područne škole Cabuna. Nakon brojnih radionica, druženja, sajmova i edukacija, koji su održavani tijekom cijele godine, finalnim uređenjem nadstrešnice tako su završile projektne aktivnosti “Ponovno upotrijebi i prirodu poštedi” sufinancirane od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Od srca zahvaljujemo našim najvjernijim volonterima koji su došli iz raznih krajeva naše općine, a posebno smo ponosni na najmlađe koji su svoje dane na praznicima odlučili provesti tako što su izrađivali stolice i dekoracije za ovu vanjsku učionicu, te su se pobrinuli da cvijećem, koje su nam donirale Silvana Ambrošić i Gordana Rudanović, uljepšaju prostor za učenje svojim vršnjacima iz Cabune, a također zahaljujemo i MO Cabuna koji nam je donirao palete i lak – poručili su iz Udruge KrEdA i dodaju:

– U dogovoru s Općinom Suhopolje osigurati ćemo prostor koji je zamišljen kao otvorena natkrivena sjenica i koji je izrađen od prirodnih materijala, a ispod kojega planiramo prenamjenom starih drvenih paleta izraditi garnituru za sjedenje. Uz sjenicu ćemo postaviti nekoliko info ploča sa zanimljivim i edukativnim sadržajima o važnosti pravilnog zbrinjavanja otpada, o mogućnostima recikliranja i ponovne uporabe te važnosti brige o okolišu i njegovu očuvanju. Info ploče sadržavale bi i QR kodove s poveznicom na mrežne stranice naše Udruge te informacijama o ovome projektu. Biti će to lijepo uređen vanjski prostor gdje će se mještani i prolaznici moći zaustaviti, sjesti i ponešto naučiti o važnosti pravilnog zbrinjavanja otpada, ponovne uporabe te zaštiti i brizi o okolišu, ali koji će koristiti i učenicima škole u Cabuni kao vanjska učionica- dodali su.

Uz nekoliko fotografija završnih radova, u nastavku možete potražiti i kodove koji će poslužiti kao “Glazbena razglednica Suhopolja”.

(www.icv.hr, Udruga KrEdA)

Završeni radovi na Eko-info punktu Općine Suhopolje: Služit će kao odmaralište, ali i kao vanjska učionica za učenike iz Cabune