OPĆINI SUHOPOLJE ODOBREN PROJEKT ULAGANJA U OBJEKT DJEČJEG VRTIĆA

Na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade objavljena je Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini sukladno kojoj je Općini Suhopolje odobren projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića, odnosno odobren iznos sufinanciranja od 25.521,35 eura.

Navedenim projektom planirano je opremanje igrališta (vanjskog prostora) dječjeg vrtića Suhopolje dodatnom opremom i pomagalima primjerenim potrebama djece od 1. godine života pa do polaska u osnovnu školu.

Montaža igrala unaprijedit će sposobnost svrhovitog i skladnog korištenja vlastitog tijela usavršavanjem prirodnih oblika kretanja (poticati samostalno hodanje, puzanje, trčanje, penjanje, skakanje, provlačenje, gađanje, hvatanje) i doprinijeti razvoju motoričkih sposobnosti (djelovati na razvoj ravnoteže, spretnosti i sigurnosti u izvođenju pokreta). Postavljene antistres-podloge ispod vanjskih igrala u sklopu igrališta dječjeg vrtića doprinose poboljšanju sigurnosti djece, ublažavajući eventualne padove i smanjujući mogućnost ozljeda.

Provedenim aktivnostima kroz razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta igrališta dječjeg vrtića omogućiti će se raznolikost prostora za igru i doprinijeti poboljšanju sigurnosti djece, kao i ugodnom boravku. Provedbom projekta osigurava se pozitivno, raznoliko i sigurnije okruženje, koje u Dječjem vrtiću Suhopolje nije postojalo u toliko mjeri, što svakako utječe na odluku ostanka obitelji s djecom rane i predškolske dobi na području općine Suhopolje.

Ukupni planirani trošak projekta iznosi 33.361,25 € / 251.360,34 kn s PDV-om

Opremanjem igrališta dječjeg vrtića Suhopolje nastavit će se uređenje novog vrtića u Općini Suhopolje, kojim će se povećati vrtićki kapacitet Općine za još jednu vrtićku skupinu (jasličku), za 12 djece. Ovim projektom omogućiti će se korištenje dječjeg igrališta u sklopu vrtića ne samo novim nego svim korisnicima.