Općina Suhopolje prijavila projekt rekonstrukcije i opremanja igrališta s multifunkcionalnim terenom u Suhopolju

ICV

U sklopu Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini, koji je objavilo Ministarstvo turizma i sporta, Općina Suhopolje, prijavila je projekt „Rekonstrukcija i opremanje igrališta s multifunkcionalnim terenom“ u iznosu od 82.652,50 eura.

U sklopu sportske građevine u Suhopolju, na postojećim pomoćnim terenima Nogometnog kluba Suhopolje planira se rekonstrukcija i opremanje igrališta s multifunkcionalnim terenom. Predmetnim zahvatom izgradit će se multifunkcionalna igrališta za rukomet, nogomet, futsal, tenis, odbojku i badminton.

Aktivnost Adaptacija postojećeg terena obuhvaća uklanjanje niskog raslinja, niveliranje i uređenje terena. Nakon grubog uređenja zemljanih površina izvesti će se detaljno iskolčenje igrališta i pratećih sadržaja. Kao zadnja faza realizacije projekta predviđa se ugradnja opreme te fino planiranje zemlje, postavljanje umjetne trave, sadnja nasada i trave. Nakon adaptacije terena za predviđene sportove ostavit će se dovoljno prostora za buduću prilagodbu sportova koji će se razvijati nakon završetka projekta, poput atletike ili druge sportske aktivnosti. Sva oprema koja će se koristiti u multifunkcionalnim sportskim terenima bit će prilagođena i iskusnim sportašima i amaterima te će poticati demokratizaciju i integraciju ciljanih skupina i međugeneracijske aktivnosti.

Općina Suhopolje će navedene aktivnosti provoditi u partnerstvu s Gradom Virovitica. Općina Suhopolje i Grad Virovitica sklopili su Sporazum o partnerstvu koji uključuje kako će Grad Virovitica biti zadužen za provođenje aktivnosti Informiranja i vidljivosti te Organizacija aktivnosti, kao što je organiziranje zajedničkih sportskih aktivnosti i manifestacija. Partner na projektu neće sudjelovati financijski već će svojim znanjem i iskustvom sudjelovati kao stručna pomoć u provedbi aktivnosti.

Projektna prijava izrađena je uz savjetodavnu pomoć VIDRA-e-Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.