“Bajkovitim druženjem za djecu” otvoren 1. Festival bajki u Suhopolju

U organizaciji Turističke zajednice općine Suhopolje, Kulturne udruge KrEdA i Centra za posjetitelje “Dvorac Janković”, u Suhopolju se održava 1. Festival bajki.

Tijekom dva dana održavanja ove manifestacije, za najmlađe su organizirane radionice, tematska druženja, kazališna predstava, glazba i ples, a sve je započeo današnjim “Bajkovitim druženjem za djecu”.

Mališani su tako mogli uživati u trampolinu, raznim igrama, kao i priči koju je interpretirala knjižničarka u OŠ Eugena Kumičića Slatina Melita Schmitz, dok je za odrasle predavanje na temu “Utjecaj bajke na razvoj dječjeg mozga” održala psihologinja Sandra Matošina Borbaš.

Što posjetitelje očekuje sutra, otkrila je Marija Hodak Lebinac, direktorica Turističke zajednice općine Suhopolje.

– Nakon današnjeg druženja, sutra smo za najmlađe pripremili “face painting”, odnosno kutak za uljepšavanje za princeze i vitezove od 14:30 sati, u 16 sati na rasporedu je kazališna predstava za djecu pod nazivom “Ježeva kućica”, a u 19 sati održat će se čitanje i predstavljanje basne Matee Jurković “Nezaboravni izlet”. Radnja basne odvija se upravo u dvorcu Janković, što će djeci biti još zanimljivije. Veseli nas vidjeti i djecu koja su nam se danas pridružila iz okolnih mjesta, a nadamo se da će nam se pridružiti i sutra- rekla je Marija.

Kao što je i spomenuto, u organizaciji ove manifestacije sudjeluje i suhopoljska udruga KrEdA.

– Naša misija i vizija su poticanje čitanja i uživanje u pisanoj riječi, stoga smo se odlučili pridružiti ovoj inicijativi Turističke zajednice. Dali smo neke svoje ideje vezane uz aktivnosti za djecu, angažirali smo se oko dekoracija, na štandu smo izložili promo materijale i uporabne predmete naših volontera kojima ovom prilikom zahvaljujem, a tu su i suveniri s motivima Suhopolja kao uspomena za naše posjetitelje- zaključila je Natalija Kožić Lukačević, predsjednica Udruge.

Kako je bilo na današnjem “Bajkovitom druženju”, pogledajte u našoj fotogaleriji.

(www.icv.hr, mra)

“Bajkovitim druženjem za djecu” otvoren 1. Festival bajki u Suhopolju