Započeli radovi na uređenju staza i biljne ograde na groblju u Suhopolju

Dolaskom ljepšeg vremena započeli su radovi na važnijim projektima koje je općina Suhopolje uvrstila u svoj plan rada za ovu godinu. Jedan od njih je i uređenje staza i sađenje biljne ograde na groblju u Suhopolju.

Radi se o jednom od važnijih projekata koji je u završnoj fazi realizacije, informirao nas je načelnik općine Suhopolje Goran Doležal, koji je pri tom istaknuo i objektivne razloge provođenja ovog projekta.

– Donedavna biljna ograda, koja je odavno posađena, počela se sušiti i više nije mogla služiti svojoj svrsi. Osim toga napali su je štetnici i velikim dijelom je bila uništena. U tu svrhu posadit ćemo biljnu ogradu koja je otpornija na štetnike i vjerujemo da će to biti dugoročno rješenje. Što se tiče staze uz groblje, također se radi o nečemu što je odavno rađeno i postoji niz objektivnih razloga za izgradnju novih staza i pristupa groblju. Osim na sam izgled kompletnog objekta, nova staza će pojačati sigurnost pješaka, a samim tim i drugih sudionika u prometu. O izvođaču radova znati ćemo nakon evaluacije ponuda, odnosno počekom travnja – rekao je načelnik općine Suhopolje Goran Doležal.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

OPĆINA SUHOPOLJE Započeli radovi na uređenju staza i biljne ograde na groblju u Suhopolju