Općina Suhopolje započela provedbu treće faze projekta „ZAŽELI“ pod nazivom „Zaželi u Suhopolju – Faza III“

Općina Suhopolje 03. veljače 2023. godine započela je provedbu treće faze projekta „ZAŽELI“ pod nazivom „Zaželi u Suhopolju – Faza III“. Projekt „Zaželi u Suhopolju – Faza III“ provodit će se uz suradnju Centra za socijalnu skrb u Virovitici i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s područnim uredom u Virovitici.

Projekt „ZAŽELI“ financiran je novčanim sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske te sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru treće faze projekta „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 130.758,18 eura te je isti financiran u iznosu od 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda.

U Općini Suhopolje su 03. veljače 2023. godine potpisani ugovori kojima se na rad u projektu „Zaželi u Suhopolju – Faza- III“ zapošljavaju žene pripadnice ciljane skupine za obavljanje poslova gerontodomaćice na području Općine. Dana 03. veljače ugovor je potpisalo 19 radnica, a projektom je predviđeno zapošljavanje njih 20. Radnice će svojim radom pomoći 120 korisnika u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova poput pripreme obroka, čišćenja životnog prostora te socijalne integracije kroz razgovor i podršku. Načelnik Goran Doležal radnicama je zaželio uspješan i kvalitetan rad u trećoj fazi projekta „Zaželi u Suhopolju – Faza III“.