Održan sastanak predsjednika udruga i načelnika: Glavna tema raspisan Javni natječaj za financiranje javnih potreba općine Suhopolje

U utorak, 24. siječnja u prostorijama općine Suhopolje održan je prvi sastanak predsjednika udruga sa područja općine Suhopolje zajedno s načelnikom općine Goranom Doležalom. Glavna tema sastanka bio je Javni natječaj za financiranje javnih potreba općine Suhopolje koji je objavljen do 8. veljače, a ovim putem načelnik je zamolio sve prisutne da podnesu pravovremenu i potpunu prijavu, uputio ih u iznose koji su osigurani u proračunu posebno za svako područje, sport, kulturu i ostale društvene djelatnosti te naznačio promjene koje su stupile na snagu s donošenjem novog Pravilnika o financiranju javnih potreba općine Suhopolje.

Na sastanku se vodila rasprava i oko prostora udruga, a načelnik Doležal ovim je putem napomenuo da je od siječnja 2023. godine ustupljen prostor općine Suhopolje udruzi Kreativa Edukativa Aktiva KrEda kao i Udruzi umirovljenika s područja općine Suhopolje, te da je prostor nekadašnjeg vrtića ustupljen na korištenje dislociranom odjelu Glazbene škole Jan Vlašimsky koji konačno imaju vlastiti prostor za rad s polaznicima škole. Predsjednici udruge zaključili su da je suradnja Općine Suhopolje i udruga s područja općine i više nego dobra te da se nadaju da će se primjer dobre prakse iz prethodnih godina nastaviti i u sljedećem razdoblju.