Suhopoljski vijećnici jednoglasno donijeli proračun za 2023. godinu u iznosu 3.8 milijuna eura

U četvrtak, 22. prosinca u prostorijama Općine Suhopolje održana je 21. sjednica Općinskog vijeća Općine Suhopolje.

Osim nazočnih vijećnika Općinskog vijeća, istoj su nazočili i općinski načelnik Goran Doležal, ravnateljica Dječjeg vrtića Suhopolje Valeria Toth, direktor tvrtke SUHOKOM d.o.o. Ivan Bartulović, zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Suhopolje Mirko Solar te djelatnici Općine.

Dnevni red sjednice, dopunjen je, uz suglasnost vijećnika sa šest točaka Dnevnog reda, pa su tako, obzirom da za Aktualni sat nije pristiglo niti jedno vijećničko pitanje, odmah razmatrane točke Dnevnog reda. Nakon konstruktivne rasprave, vijećnici su jednoglasno usvojili sve dostavljene prijedloge akata.

Posebno treba istaknuti kako je jednoglasno donesen Proračun Općine Suhopolje za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025. godinu.

Obrazlažući prijedlog Proračuna, općinski načelnik Goran Doležal istaknuo je da je isti planiran u iznosu od 3.823.299 eura te da sadrži niz kapitalnih projekata koji su planirani za cijelo područje općine Suhopolje. Usporedno s Proračunom, doneseno je i niz proračunskih programa za 2023. godinu.

Na kraju posljednje sjednice u ovoj kalendarskoj godini, predsjednik Općinskog vijeća Općine Suhopolje Marijan Brlek zahvalio je svim vijećnicama i vijećnicima, posebno općinskom načelniku sa suradnicima na suradnji te svim nazočnima uputio čestitke povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Priliku je iskoristio i općinski načelnik Goran Doležal te zahvalio Općinskom vijeću Općine Suhopolje na dobroj i konstruktivnoj suradnji te na danim sugestijama i praćenju rada ovoga Vijeća. Osim toga, pohvalio je i rad Vijeća u ovoj kalendarskoj godini. Na kraju je, svim prisutnima zaželio čestit i blagoslovljen Božić te još uspješniju i sretniju Novu 2023. godinu.

(Općina Suhopolje)