”Zaželi u Suhopolju – faza II”: Završetkom tečaja za zanimanje cvjećar-aranžer, pripadnice ciljane skupine povećavaju svoju konkurentnost na tržištu

Općina Suhopolje prijavila je projekt “Zaželi u Suhopolju- faza II” u sklopu programa “Zaželi – program zapošljavanja žena”. Odobrena sredstva za provedbu projekta, koja su u potpunosti financirana od strane Europskog socijalnog fonda, iznose 1.377.150,00 kuna, dok je predviđeno razdoblje provedbe projekta 13 mjeseci.

Naime, broj nezaposlenih žena te starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području općine Suhopolje je u porastu, a ovim projektom želi se povećati konkurentnost na tržištu rada kroz njihovo zapošljavanje i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje.

U sklopu spomenutog projekta radnice, tj. pripadnice ciljane skupine, pohađaju tečaj obrazovanja za cvjećara-aranžera. Nastava uključuje teorijski i praktični dio, održava se u prostorijama Općine Suhopolje od ponedjeljka do četvrtka od 15 do 17 sati u trajanju od ukupno 170 sati, a po završetku spomenutog tečaja žene uključene u projekt dobit će potvrdu o stručnosti za obavljanje posla cvjećara-aranžera.

– Završetkom tečaja pripadnicama ciljane skupine povećat će se konkurentnost na tržištu rada zbog ranije navedene potvrde. Prilikom Javne nabave za usluge obrazovanja, ponuđeni su tečajevi za cvjećara-aranžera i tečaj za kuhara, a radnice su putem ankete iskazale interes za pohađanje prvonavedenog tečaja. Smatramo kako će im on uvelike pomoći prilikom svladavanja i proširenja njihovih trenutnih znanja i vještina, ukoliko se već bave istim ili sličnim poslom, a naravno višestruko je koristan i za poslodavce koji će u ovom konkretnom slučaju biti sigurni kako im na posao dolazi osoba koja je stručna- poručili su iz Općine.

Nositelj spomenutog projekta je Općina Suhopolje, dok su partneri u provođenju Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Virovitica, te Udruga matice hrvatskih umirovljenika Općine Suhopolje.

(www.icv.hr)