Potpore mladim obiteljima za kupnju/adaptaciju prve nekretnine na području Općine Suhopolje, povećanje naknada za novorođenčad/ dodatna sredstva za stipendije

Na 7. sjednici Općinskog vijeća Općine Suhopolje usvojen je jednoglasno Proračun Općine Suhopolje za 2022. godinu. Uz mnoge planirane investicije na području svih naselja Općine Suhopolje, Proračunom za 2022. predviđene su mnoge demografske mjere, između ostaloga, i nove potpore usmjerene ka mladim obiteljima i djeci. Naime, Proračunom su previđena sredstva u iznosu od 20.000,00 kuna za kupnju prve nekretnine za stanovanje, a 10.000,00 kuna za adaptaciju nekretnine za stanovanje, s tim da će se navedeni iznos povećavati dodatno za svake dijete u obitelji.

Također, predviđeno je i povećanje potpora za novorođenčad, što će zasigurno biti jedna dodatna pomoć mladim roditeljima na području naše Općine. Proračunom su predviđena i dodatna sredstva za stipendiranje studenata s područja Općine Suhopolje, a u tijeku je natječaj za 40 stipendija, iznosi u razgovoru načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat.