Načelnik Horvat: Ove godine školarci i sportaši dolaze na svoje, gradit će se nova dvorana

Općina Suhopolje prošlu godinu pamti po nizu projekata koji su je obilježili. Načelnik Siniša Horvat kaže kako je među najvažnijim početak izgradnje dječjeg vrtića s jaslicama, objekta od posebnog značaja za zajednicu koji će pohađati najmlađi mještani.

ŠIRENJE MREŽE

– Izdvojio bih i izgradnju prometnica i proširenje mreže nogostupa u cilju povećanja sigurnosti sudionika u prometu, dovršetak izgradnje reciklažnog dvorišta u Pčeliću i skori početak rada samog objekta, dovršetak uređenja perivoja dvorca Janković u Suhopolju, dovršetak energetske obnove osnovne škole u Suhopolju te dovršetak radova na zgradama doma zdravlja u Suhopolju – kaže načelnik.

Osim u komunalnu infrastrukturu Općina ulaže u bolji standard i socijalne uvjete, a građani pomoć i nove sadržaje dobivaju i zahvaljujući natječajima resornih ministarstava na koje se Općina redovno javlja.

– Postavili smo dječja igrališta diljem općine za najmlađe. Novo mjesto za igru dobili su tako Velika Trapinska, Suhopolje, Borova, Slavonska Pivnica, Žubrica, Trnava Cabunska. Osigurali smo bolje uvjete za naše sumještane i sigurnije prometovanje zahvaljujući novim cestama na području općine, ali i obnovi postojećih. Pritom mislim na Borovu – Bukova ulica, D2-Budanica i staru Cabunu. Proširili smo mrežu nogostupa (ulice Kralja Zvonimira, Đure Basaričeka i Andrije Hebranga, Vukovarska ulica), postavili usporivače prometa na prometnicama pod upravom općine u naselju Suhopolje, dovršili energetsku obnovu upravne zgrade i sportskih prostorija NK Suhopolje i uredili sportsko-rekreacijski kompleks stadiona „Park“ Suhopolje.

Na tribini smo zamijenili ogradu, dovršeni su radovi i otvoren je fitness centar u sklopu sportsko-rekreacijskog kompleksa stadion “Park” Suhopolje (grijanje i ventilacija), dovršili smo sanaciju ruševnih zgrada u središtu naselja Cabuna, nastavili radove na uređenju i modernizaciji društvenih domova za potrebe mještana naših naselja (Jugovo Polje, Levinovac, Orešac, Budanica, Velika Trapinska, Naudovac, Zvonimirovo, Pčelić, Pepelane, Borova, Slavonska Pivnica), sudjelovali u energetskoj obnovi parohije u Gačištu, te uredili novu streljanu u sklopu OŠ Suhopolje. Ujedno, sudjelovali smo u obnovi dvorane Osnovne škole Suhopolje. Do Grofovog izvora u Cabuni sada je lakše doći jer smo raščistili prilaznu cestu – objašnjava S. Horvat, istaknuvši kako su se uključili u niz radova i projekata na dobrobit svih mještana općine.

Govoreći o demografskim mjerama i mjerama pomoći starijima na području općine, načelnik kaže kako su partneri Crvenom križu i Udruzi matice umirovljenika općine Suhopolje na projektu Dnevnog boravka osoba starije životne dobi. Zahvaljujući tom projektu, koji se provodi u prostorijama Udruge umirovljenika u Suhopolju, stariji imaju mogućnost druženja, kreativnih radionica, stjecanja novih vještina i različite aktivnosti koje im ispunjavaju dan.

– Također povodom Uskrsa i Božića osobama starije životne dobi s manjim primanjima svake godine doniramo dio sredstava u obliku poklon-bona za trgovine kako bi im blagdanski stol bio malo bogatiji, a slavljenički dani barem malo ljepši. Podupiremo rad udruga s područja naše općine čiji su članovi starije osobe – izdvaja načelnik S. Horvat.

ZA BOLJI ŽIVOT

I ova godina bit će u znaku ulaganja na području suhopoljske općine. Na vrhu liste je, kaže načelnik, izgradnja nove sportske dvorane u sklopu Osnovne škole Suhopolje.

– Dužnost nam je kao druga po veličini općina na području naše županije školarcima i sportašima rekreativcima omogućiti kvalitetno bavljenje sportom u objektu koji zadovoljava njihove potrebe. Ove godine radujemo se i izgradnji novih prometnica koje će povezati Ulicu Matije Gupca i Zrinsko-frankopansku ulicu u Suhopolju i tako omogućiti kvalitetniji i sigurniji pristup novom vrtiću i, nadamo se, novoj školskoj dvorani. U planu nam je i pristupna cesta novom reciklažnom dvorištu u Pčeliću (cesta Suhopolje-Pčelić) – nabraja načelnik koji kaže kako očekuju i nastavak radova na proširenju mreže nogostupa na području općine Suhopolje.

Jedan od projekata koji će značajno utjecati na razvoj cijele općine je rekonstrukcija dvorca u Cabuni, mjestu koje bi ove godine trebalo bi dobiti i svoj društveni dom čija je izgradnja u planu.

– Svakodnevno pratimo najave natječaja fondova EU kako bismo naš proračun obogatili sredstvima iz drugih izvora i učinili što je više moguće na poboljšanju života naših stanovnika. Zato ćemo se i u ovoj godini, kao i u dosadašnjoj praksi, potruditi realizirati niz projekata manje vrijednosti zahvaljujući kojima će općina Suhopolje biti veliko gradilište – poručuje načelnik S. Horvat. (www.icv.hr, ml)