Suhopoljčanka Lucija Lukačević, jedna od 15 finalista na natječaju za UNICEFOVE ambasadore, pozvana da pohađa Inovation Academy u Zagrebu

Lucija Lukačević, odnedavno bivša učenica OŠ Suhopolje i novopečena srednjoškolka, ušla je među 15 finalista u Hrvatskoj na natječaju za UNICEFOVE ambasadore, te je sada pozvana da pohađa Inovation Academy u Zagrebu. Ondje s još 30 stipendista uči vještine budućnosti – digitalne vještine, poduzetništvo, programiranje i robotiku, osobni razvoj te vještine vodstva. Lucija je aktivna volonterka suhopoljske Udruge KrEdA kojoj će ovo iskustvo biti jedno u nizu volonterskih aktivnosti.

Lucija je do sada sudjelovala u brojnim aktivnostima suhopoljske KrEdA-e gdje je bila dio organizacije različitih projekata, poput „Dani arheologije u Suhopolju“, „Suhopoljska KUL. plaža“, a sudjelovala je i u međunarodnom volonterskom projektu “72 sata bez kompromisa”.

Foto: M. Mesek

Inače, ZABUM! (Za budućnost mladih) jedinstveni je program za adolescente i mlade kojeg je pokrenuo Ured UNICEF-a za Hrvatsku, a provodi se kroz Laboratorij inovacija za mlade. Laboratorij inovacija za mlade dio je globalne inicijative UNICEF-a pokrenute 2010. godine koja ima za cilj osnažiti mlade i pružiti im priliku za participaciju te stvaranje pozitivnih promjena u društvu. Kroz različite aktivnosti ZABUM programa mladi iz cijele Hrvatske imaju priliku unaprijediti i usvojiti vještine koje će im pomoći da budu informirani, samostalni i angažirani građani. ZABUM program osigurava mladima prostor, prilike i alate za aktivno sudjelovanje u zajednici u kojoj žive te ih potiče da zajedno rade na rješenjima koja će život u zajednici učiniti kvalitetnijim i boljim. (www.icv.hr)

Foto: M. Mesek