WiFi4EU Općina Suhopolje osigurala besplatan pristup internetu na javnim površinama

Sukladno Sporazumu o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru instrumenta za povezivanje Europe (CEF): Program WiFi4EU, stanovnici Općine Suhopolje imaju besplatan pristup internetu na javnim površinama. Instalirano je 10 pristupnih točaka na 10 lokacija, a sve one imaju otvoren pristup internetu s brzinama od minimalno 30 Mbit/s.

Inicijativa WiFi4EU programa je potpora Europske komisije za omogućavanje besplatnog pristupa internetu krajnjim korisnicima u unutarnjim i vanjskim javnim prostorima, kao što su društveni domovi, javni parkovi i trgovi, škole, knjižnice te slične javne površine.

Provedbom projekta WiFi signalom pokriveno je više javnih površina u naseljima Suhopolje, Borova, Jugovo Polje, Pčelić i Orešac i to: vidikovac Bukova, društveni domovi: Orešac, Borova, Pčelić, Jugovo Polje i Suhopolje, stadion NK Borova, škola Suhopolje, zgrada općine Suhopolje.

– Zahvaljujući programu WiFi4EU svojim mještanima i gostima omogućili smo besplatan pristup internetu na javnim površinama na ukupno 10 lokacija u 5 naselja naše općine. Život bez interneta danas je gotovo nezamisliv, te vjerujemo kako smo ovim projektom napravili odličan posao zajedno s tvrtkom Pro-Ping d.o.o. koja je implementirala opremu iz programa #WiFi4EU – izjavio je Siniša Horvat, načelnik Općine Suhopolje.

Pro-Ping Telekom pružatelj je telekomunikacijskih usluga nove generacije baziranih na vlastitoj bežičnoj i optičkoj mrežnoj infrastrukturi. Glavne usluge koje tvrtka nudi su: pristup Internetu, digitalna televizija i telefon. Do sada je Pro-Ping Telekom implementirao #WiFi4EU projekte u više općina i gradova na području tri županije.

Prijava je jednostavna, u postavkama na pametnim telefonima pronađete mrežu naziva WiFi4EU, kada na nju kliknete pokazat će vam se slika na kojoj zatim kliknete na “login” i besplatan WiFi vam je omogućen.