Proteklog vikenda u Suhopolju održane dvije radionice za polaznike projekta ‘Talenti su moj temeljni kapital!’

Proteklog vikenda, 19. i 20. lipnja, u Suhopolju su održane dvije radionice za polaznike projekta ‘Talenti su moj temeljni kapital!’.

Podsjetimo, radi se o projektu koji Općina Suhopolje od prošle godine provodi u partnerstvu s trima udrugama: Kulturna udruga KrEdA u Suhopolju, Udruga Put do uspjeha u Zagrebu i Svjetski savez mladih Hrvatska u Osijeku. Projekt u ukupnoj vrijednosti od 1.495.519,60 kuna financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda putem poziva “Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” te je usklađen s Operativnim programom Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt se provodi na području tri županije – Virovitičko – podravske, Osječko – baranjske i Grada Zagreba, a namijenjen je pripadnicima marginaliziranih skupina stanovništva kojima će omogućiti vrijedne edukacije i vještine za lakši pristup tržištu rada i/ili samozapošljavanju, a uz to će im biti  omogućeno i pohađanje verificiranih programa obrazovanja za odrasle.

Projekt trenutno broji ukupno 40 polaznika, od toga ih je trećina okupljena u Suhopolju. Polaznici su do sada prošli niz edukacija o prepoznavanju i korištenju vlastitih talenata i potencijala, učili su o dizajniranju vlastitog posla i karijere, a protekloga su vikenda svoje znanje proširili osnovama poduzetništva, marketinga i osobnog brandinga.

– Kao i prethodnih nekoliko puta, odaziv polaznika na ovim radionicama bio je za svaku pohvalu, a njihove povratne informacije dokaz su da ovim projektom radimo dobre stvari. Očigledan je njihov napredak od početka projekta pa sve do sada, a vjerujemo kako ćemo po završetku projektnih aktivnosti imati kompletno osnažene ljude, spremne na sve izazove na tržištu rada – rekla je Gordana Knežević, koordinatorica ovog projekta iz Kulturne udruge KrEdA, koja polaznike prati na svim edukacijama te im pruža potrebnu podršku i motivaciju.

– Vrijednost ovoga projekta je u tome što svakom pojedincu daje mogućnost da se razvija u smjeru svojih interesa, svatko od polaznika ima mogućnost slobodnog odabira svog programa obrazovanja, a dodatne edukacije tu su da ih osnaže i motiviraju. Smatramo da time dajemo konkretan doprinos njihovu zapošljavanju ili samozapošljavanju – zaključuje Knežević.

Po završetku aktivnosti, svih 40 polaznika bit će osnaženo vještinama za bolje snalaženje na tržištu rada te će imati verificirane isprave o završenim programima obrazovanja koje će im biti upisane u e-radne knjižice. Završetak projekta ‘Talenti su moj temeljni kapital!’ predviđen je u svibnju iduće godine.