ENERGETSKE OBNOVE, NOVE CESTE I NOGOSTUPI Područje općine Suhopolje i dalje je veliko gradilište

I ove godine je sve u znaku poboljšanja vizure same općine Suhopolje. Radi se o obnovama, izgradnji i rekonstrukcijama društvenih domova, cesta i nogostupa.

– Gledamo da naši objekti stvarno zadovoljavaju potrebe mještana svih naselja općine Suhopolja. U koraku s vremenom je nužno rekonstruirati i modernizirati cijelu tu priču, pogotovo sada kada imamo priliku naše investicije pokrijepiti sredstvima iz EU. Mislim da smo kao općina jedni od oglednih primjera kako bi se to trebalo raditi – govori načelnik općine Siniša Horvat.

Neki od radova tek počinju, neki su u fazi svog završetka, a neki su i dovršeni. Nastojalo se, kaže načelnik, urediti mjesta okupljanja mještana, pokazujući razumijevanje i volju za investicije čiji je cilj poticanje druženja ljudi. Uređeni su tako društveni domovi u Orešcu, Borovi, Slavonskoj Pivnici, Levinovcu, Pčeliću, Pepelanama i Naudovcu. Cabuna, Gačište, Budanica i ostala naselja su u pripremi.

Kako kaže načelnik, postoji niz projekata koji su u završnoj fazi. Među njima je uređenje doma u Velikoj Trapinskoj.

– Najavljena je izgradnja Društvenog doma u Suhopolju i knjižnice te centralnog mjesta okupljanja naših mještana na trgu u samom centru Suhopolja. Početak radova po pitanju energetske obnove je i na Domu zdravlja. Rekonstruirani su i izgrađeni kilometri nove mreže nogostupa, obnovljene prometnice i izgrađene nove prometnice na području općine, što se nastavlja i ove godine – ističe S. Horvat, koji kaže kako je prioritet ulaganje i sigurnost prometa na svim razinama i za sve sudionike.

Nedavno je to bila i tema razgovora s ministrom prometa Olegom Butkovićem – rješavanje bitnih dionica cesta od centra Suhopolja prema naselju Sladojevci, odnosno prema obilaznici.

– Planiramo urediti državnu cestu D2 zajedno s pripadajućim nogostupima, što znači da bi Vukovarska ulica, Trg sv. Terezije Avilske kao i naselje Jugovo Polje i Cabuna konačno trebali dobiti novo ruho. Iskreno se nadam, već ove godine – ističe S. Horvat te zahvaljuje Tomislavu Tolušiću, Igoru Androviću i Mariju Klementu koji su mu omogućili razgovor s ministrom.

Napominje da će u sljedećih nekoliko dana biti zatvoren prilaz osobnim automobilima prema dvorcu Janković, jer su u tijeku radovi postavljanja betonskih kocki na samu prilaznu cestu k dvorcu te zahvaljuje mještanima i svim prolaznicima na razumijevanju. (www.icv.hr, vb)