VELIKI ADVENTSKI VIJENAC, JASLICE I BIJELI ANĐELI Cabuna i ove godine obukla svoje božićno ruho

Da božićnog duha ne nedostaje ni u Cabuni, potvrdili su mještani tog malog mjestašca nedaleko Suhopolja. Veliki adventski vijenac, bijeli anđeli i vesele jaslice krase dvorište cabunske škole. Mnogo je onih koje sam pogled na okićeno školsko dvorište razveseli i u njima probudi božićni duh. Ovu tradiciju Cabunčani njeguju već nekoliko godina pa tako su i ove prve adventske nedjelje upalili svijeću koja simbolizira nadu i iščekivanje.

– Unazad par godina mame djece koja pohađaju područnu školu Cabuna rade adventski vijenac i jaslice te ukrašavaju školsko dvorište. Ova predbožićna akcija, nastala u suradnji mama i djece, Mjesnog odbora Cabuna i Općine Suhopolje, uvijek obraduje naše sumještane, a i one koji prolaze Cabunom – rekao je predsjednik MO Cabuna Dražen Vanjhal te dodao kako ga veseli vidjeti slogu sumještana u ovom mjestu.

Također, predsjednik Vanjhal otkrio je kako ga raduje kada se nađu ljudi koji žele ukrasiti i prostor crkve, oko crkve i oko škole te na taj način pokazati koliko vole svoje mjesto.
– Svi se jednako damo u to. Sve započinje od ideje koje uvijek iniciraju gospođe Pešec i Butka, a onda se svi bacamo u realizaciju. Kada je gotovo, danima uživamo u onome što smo zajednički napravili – ponosno je rekao Vanjhal. (www.icv.hr, lmh, foto: I. Bedeković)