Počeli radovi na izgradnji novog Dječjeg vrtića u Suhopolju

Danas (utorak) su počeli radovi na izgradnji novog Dječjeg vrtića u Suhopolju. Riječ je o projektu vrijednom 9.291.363 kuna, a kojeg u stopostotnom iznosu financira Ministarstvo poljoprivrede putem mjere iz Programa ruralnog razvoja. Temeljni kamen položio je načelnik Siniša Horvat, a pridružili su mu se i ravnateljica Dječjega vrtića Suhopolje Ivanka Škala, župan virovitičko-podravski Igor Andrović te njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak. Početak izgradnje novoga vrtića blagoslovio je župnik Župe sv. Terezije Avilske vlč. Pavle Filipović.

S obzirom da Izgradnja i opremanje Dječjeg vrtića Suhopolje predstavlja jedan od najvećih
projekata Općine Suhopolje, osobita je radost svih mještana načelu s načelnikom općine te županom Virovitičko-podravske županije.

– Početak radova i izgradnje novoga vrtića u Suhopolju ima veliki značaj za općinu Suhopolje i za Virovitičko-podravsku županiju. Ovo je jedan od 11 vrtića koliko ih se ukupno radi na području cijele županije. Mnoštvo njih je već krenulo sa izgradnjom, a vjerujem da će svi ti vrtići doprinijeti boljoj kvaliteti života u našoj županiji. Nadam se da će ovaj vrtić u Suhopolju biti poticaj za povećanje obitelji i ostanak mladih obitelji ovdje na području općine – istaknuo je Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije te dodao kako se ulaganjem u vrtiće, ulaže u djecu i u budućnost općine i cijele Virovitičko – podravske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Suhopolje već ima vrtić koji pohađa 80-ak mališana, no ovaj novi vrtić imati će i jaslice što osobito raduje buduće mlade obitelji. U zadnje vrijeme se pojavila potreba za adekvatnom skrbi dječice od prve do treće godine života. Općina je to prepoznala te, zajedno s županijom, pronašla način kako da zbrine naše najmlađe sumještane – rekao je načelnik općine Suhopolje, Siniša Horvat uputivši pritom zahvalu saborskom zastupniku Tomislavu Tolušiću koji je u vrijeme svoga mandata pokrenuo ovu hvalevrijednu inicijativu.

O tome koliko će vrtić, novi kapaciteti i jaslice značiti mjestu kao što je to Suhopolje, govorila je dugogodišnja ravnateljica dječjeg vrtića Suhopolje.

– Današnji dan je velik dan za naš suhopoljski vrtić. Zaposlenici, dječica, roditelji i sumještani raduju se zajedno s nama. Posebnost ovog vrtića je to što se u sklopu već postojećeg vrtića otvaraju i jaslice koje ovaj vrtić nikada nije imao. Mi zbrinjavamo svu djecu s područja općine Suhopolje i nikada niti jedno dijete nije ostalo na listi čekanja. Nove jaslice upotpunit će vrtić te će se na taj način riješiti dugogodišnji problem. Uljepšati će se djetinjstvo oko 116 malenih mještana te olakšati zaposlenim roditeljima brigu. Roditeljima će biti omogućen bezbrižan rad na njihovim radnim mjestima dok mi brinemo o njihovim mališanima – pojasnila je Ivanka Škala.

Tako danas, makon Špišić Bukovice, Ćeralija, Čađavice, Gradine, Čačinaca, Velikog Rastovca, Gornjeg Bazja, Sopja i Svetog Đurađa, počinje gradnja dječjeg vrtića u Suhopolju, koji se gradi sredstvima Ministarstva poljoprivrede, a koji su odobreni u vrijeme ministra Tomislava Tolušića. Vrijednost navedenih 11 dječjih vrtića, iznosi oko 62 milijuna kuna, a u njima će se mjesto “otvoriti” za oko 500 mališana, a najveći dio od navedenih projekata, napisala je Razvojna agencija VIDRA.

Početku radova na novom vrtiću u Suhopolju, nazočili su gradonačelnici i načelnici s područja Virovitičko-podravske županije, te zamjenik načelnika općine Suhopolje Goran Doležal, predsjednica suhopoljskog Općinskog vijeća Zorica Hegedušić, predsjednici mjesnih odbora Općine Suhopolje, ravnateljica VIDRE Emina Kovač sa suradnicima, ravnatelj Osnovne škole Suhopolje Anto Škraba te predstavnici udruga sa područja Općine Suhopolje. Prigodnim skladbama sve prisutne počastio je Pjevački zbor Osnovne škole Suhopolje. (www.icv.hr, lmh; foto: I. Bedeković)