Završen projekt obnove fasade na Dječjem vrtiću Suhopolje

Završen je projekt obnove fasade na Dječjem vrtiću Suhopolje. Riječ je o projektu kojeg je Općina Suhopolje prijavila na Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2019. godini prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta, nakon provedenog postupka javne nabave i imenovanja stručnog nadzora je bila 494.587,13 kuna, od čega je udio sufinanciranja Ministarstva 400.000,00 kuna, dok razliku od 94.587,13 kuna snosi Općina Suhopolje. Radove je izvršila tvrtka Gradtech d.o.o..

Projektom obnove fasade Dječjeg vrtića Suhopolje postignuto je povećanje energetske učinkovitosti i podignut je standard kvalitete predškolskog odgoja na potpomognutom području. Ovim projektom potaknut će se socijalna revitalizacija, umanjiti motivi iseljavanja stanovništva posebno obitelji s djecom s naglaskom na mlade obitelji te će se smanjiti negativan demografski trend. Poboljšanjem energetske učinkovitosti želi se pridonijeti održivom razvoju kroz sustav smanjenja potrošnje energenata, a time i zagađenja okoliša. (www.icv.hr, suhopolje.hr)