Dunja Rekić, DVD Suhopolje, Rene i Lucija Lukačević najbolji na foto natječaju “Volim svoje Suhopolje”

Turistička zajednica Općine Suhopolje i ove je godine pokrenula foto natječaj „Volim svoje Suhopolje“. Natječaj je bio otvoren do 4. listopada, a za sudjelovanje je bilo potrebno objektivom fotoaparata zabilježiti zanimljive detalje, prirodne ljepote, kulturnu baštinu i znamenitosti općine te dostaviti fotografiju putem maila. Cilj natječaja bio je probuditi lokalni identitet i osigurati prepoznatljivost općine te potaknuti mlade umjetnike amatere da stvaraju i razmišljaju o detaljima iz svojeg mjesta, koje osim svojih ljepota nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima.

Izložba učinjenih uradaka u Hrvatskom domu u Suhopolju otvorena je u utorak 15. listopada, a fotografije su podijeljene u dvije dobne kategorije: mlađi od petnaest godina i stariji od petnaest godina. Prosudbena komisija koju su činile Gordana Ćurik i Tugomila Reder odabrala je od 36 radova najbolju fotografiju prema broju glasova i najbolju fotografiju prema izboru stručnog žirija.

Foto: D. Rekić

Prema broju glasova najbolja fotografija je pejzaž Dunje Rekić, dok je prema izboru stručnog žirija najbolja bila fotografija akcije gašenja požara DVD-a Suhopolje.

Foto: M. Solar

U kategoriji djece do 15 godina prvo mjesto osvojila je Lucija Lukačević s fotografijom s manifestacije “Aleja slikovnica”, a prema broju lajkova nagrada je otišla u ruke Renea Lukačević.

Foto: L. Lukačević
Foto: R. Lukačević

Na otvorenju izložbe, na kojem su između ostalih nazočili zamjenik predsjednika Županijske skupštine VPŽ Marijan Brlek, načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat i predsjednica Općinskog vijeća općine Suhopolje Zorica Hegedušić, govorila je poznata suhopoljska likovna umjetnica Gordana Ćurik. (www.icv.hr, bs)