Sjednica Općinskog vijeća: Obnovit će se fasada Dječjeg vrtića i sanitarni čvor Osnovne škole Suhopolje

U petak je održana 19. sjednica Općinskog vijeća Općine Suhopolje. Tom prilikom, između ostalih, usvojene su II. Izmjene i dopune Proračuna Općine Suhopolje za 2019. godinu te je prihvaćeno Izvješće o radu Turističke zajednice Općine Suhopolje s godišnjim financijskim izvješćem za 2018. godinu i Godišnje izvješće o radu i financijskom poslovanju Vatrogasne zajednice Općine Suhopolje za 2018. godine.

Izmjenama i dopunama Proračuna Općine Suhopolje za 2019. godinu, predviđena su sredstva za nekoliko značajnijih aktivnosti koje će se provesti u narednom razdoblju, a nisu bile predviđene samim Proračunom Općine Suhopolje za 2019. godinu. Tako će se prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, zahvaljujući odobrenom projektu od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije obnoviti fasada Dječjeg vrtića Suhopolje s ciljem povećanja energetske učinkovitosti i podizanja standarda kvalitete predškolskog odgoja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 496.088 kuna dok se Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije obvezuje sufinancirati isti do iznosa od 400.000 kuna.

Osim toga, Odlukom Općinskog vijeća Općine Suhopolje, Općina Suhopolje sudjelovat će u sufinanciranju projekta „Sanacija sanitarnih čvorova u Osnovnoj školi Suhopolje“ s iznosom od 310.000 kuna, a sve u svrhu nužnih zahvata sanacije te podizanja standarda rada u školskoj ustanovi. Osim prethodno navedenih aktivnosti, kao i do sada Općina Suhopolje će nastojati što više ulagati u komunalnu infrastrukturu te kapitalno investiranje na području općine.

Općinsko vijeće na istoj sjednici donijelo je i Odluku o javnim priznanjima Općine Suhopolje koje će raspisati u narednim tjednima. Javni poziv će biti objavljen na službenoj stranici Općine Suhopolje (www.suhopolje.hr) i Virovitičkom listu, a prijedlozi će se zaprimati do 19. srpnja. Na dnevnom redu bila je i Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštanim i izgubljenim životinjama na području Općine Suhopolje. Sve točke dnevnog reda jednoglasno su usvojene, odnosno da su svi planovi jednoglasno podržani od strane vijećnika Općinskog vijeća Općine Suhopolje. (suhopolje.hr, itd)