BOGATA TRADICIJA Osnovna škola Suhopolje proslavila 207. rođendan, najučenica Laura Divković

Bogatim programom, u školskom dvorištu Osnovne škole Suhopolje, danas (petak) proslavljen je Dan škole. Odlična je ovo prilika da škola pokaže svu svoju šarolikost, sve svoje uspjehe. Njih je ove godine bilo mnogo. Predstavljeni su svi učenici koji su postigli uspjehe na natjecanjima, zaredali su se tako uspjesi iz pojedinih predmeta, sporta, a vrhunski je bio i mješoviti zbor.

– Ponosan sam na našu bogatu tradiciju, na 207. godina osnovnoškolstva u Suhopolju, a onda se ponosimo time što smo tu tradiciju ove godine uspješno spojili sa suvremenošću. Zadnjih desetak godina, ovu školu smo uspjeli opremiti da bude na zavidnoj razini, odnosno da bude škola 21. stoljeća u svakom pogledu – istaknuo je Anto Škraba, ravnatelj Osnovne škole Suhopolje te se osvrnuvši na ovu školsku godinu pohvalio s uspjesima učenika i učitelja na polju obrazovnih predmeta, kao i na polju odgojnih predmeta kao što je to zbor koji je bio srebrni na Državnoj smotri u Varaždinu.

Uspjehe učenika pljeskom su, između ostalih, nagradili i Marijo Klement, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Vesna Šerepac, županijska pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, Marijan Brlek, potpredsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, Siniša Horvat, načelnik općine Suhopolje, ravnatelj Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, Kristijan Gostimir te ravnatelj Katoličke osnovne škole Virovitica, Mario Večerić.

Zamjenik župana Marijo Klement čestitao je Dan škole ravnatelju Anti Škrabi, učiteljima, roditeljima, a napose učenicima koji čine ovu školu, rekavši kako je najvažnije ulagati u znanje jer se preko raznih dostignuća i natjecanja širi dobar glas o Virovitičko-podravskoj županiji.

Kako to uvijek biva, na svakom danu škole predstavljeni su učenici nominirani za „najučenika škole“. Ove godine nominirani su bili učenici 8.a razred: Laura Bartulović, Laura Divković, Darijo Meštrović, Marko Vidić, razrednice Marine Rokinger te učenici 8.c razreda: Ivona Dakić, David Polimanac, Lorena Slipčević, razrednice Branke Bartulović. Titulu ovogodišnje „najučenice“ ponijela je Laura Divković te je za svoj trud nagrađena prijenosnim računalom kojega joj je darovala Općina Suhopolje.

Čestitkama se pridružio i načelnik Horvat poručivši kao je iznimno ponosan na uspjeh škole u koju je i on nekada išao te da ovi nominirani „osmaši“ potvrđuju da se svaki rad i trud itekako isplati. (www.icv.hr, lmh; foto: L. M. Hock)